Viața are prioritate. Centură de siguranță pentru căței?! Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 388 Vizualizări

Viața are prioritate. Centură de siguranță pentru căței?!

centura

Câinii lăsaţi liberi în maşini pot fi periculoşi, distrăgând atenţia şoferului și pot fi răniţi în accidente, la fel ca oamenii. Un proiect de lege privind Codul Rutier vizează transportul animalelor în condiții stricte, cu centură de siguranță sau în cuști speciale.

Transportul cu mașina al animalelor de companie ar putea fi permis doar dacă necuvântătoarele sunt în cuști speciale, potrivit proiectului de modificare a Codului Rutier depus la Senat la finele anului trecut. Potrivit inițiatorilor, o astfel de reglementare va proteja deopotrivă cei mai buni prieteni ai omului, dar și pasagerii din mașină.

Proiect de lege privind Codul Rutier: „Se interzice conducătorului de vehicul să transporte animale sau păsări vii în interiorul acestuia, cu excepția situației în care animalele sau păsările sunt transportate în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea liberă prin vehicul”, va scrie în noua lege, dacă va fi votată și apoi promulgată de președintele Klaus Iohannis.

” Nu văd cum un șofer ar putea conduce cu animalul de companie în brațe și cu centura pusă, la fel de nesigur este și transportul lui pe scaunul din dreapta șoferului sau neasigurat, pe bancheta din spate. Câinii sunt imprevizibili, pot deveni agitați și distrag atenția șoferului, iar neasigurați sunt, în caz de accident, ca un pasager fără centură. Noua reglementare din Codul Rutier ar putea întări conceptul de bunăstare al animalului, noţiune care include sănătatea, confortul productiv şi protecţia animalelor. Cușca specială pentru transport se alege în funcție de greutatea câinelui și lungimea lui, pentru ca patrupedul să se simtă confortabil” ne spune dr. Radu Ungureanu, Clinica veterinară R&R.

Iubitorii de câini pot opta între hamuri speciale, cu centură de siguranță pentru câini sau din cele se potrivesc în jurul corpului animalului şi se leagă de centura de siguranţă ataşată scaunului auto sau cuști speciale de transport pentru animale. Potrivit specialiștilor, în cazul în care câinele nu suportă să fie legat pe timpul călătoriei, acesta ar trebui să aibă lângă el jucăriile sale preferate, dar şi biscuiţii pe care îi adoră, pentru a-l ține ocupat, mai ales în cazul călătoriilor lungi.

 

Dezbaterile din Parlament pe acest subiect vor începe după 1 februarie, când aleșii se vor întoarce din concediu. Modificarea va intra în vigoare doar dacă va fi agreată de cei din Ministerul de Interne și apoi votată în Parlament.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE