Share

Home / Sanatate / Legea care interzice publicitatea la medicamente, reexaminată

Legea care interzice publicitatea la medicamente, reexaminată

pastileAsociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) a salutat luni decizia președintelui Klaus Iohannis de a trimite Parlamentului la reexaminare legea care interzice publicitatea la medicamente. „Este o decizie firească având în vedere că interzicerea publicității la medicamente în audio-vizual ar fi fost o supra-reglementare anticonstituțională și antieuropeană. Sperăm ca Parlamentul să ia, de această dată, decizia normală a respingerii acestui proiect, care nu poate fi aplicat în forma propusă”, a afirmat președintele APMGR, Dragoș Damian, citat în comunicatul de presă.
Potrivit APMGR, publicitatea la medicamente, dar și la celelalte produse și servicii destinate sănătății, este deja reglementată „în mod clar, cu prevederi armonizate” legislației europene, iar autoritățile au nevoie doar de instrumente „serioase” de sancționare a celor care „întrec măsura sau ignoră cu bună știință legea”. Totodată, APMGR susține că proiectul de lege privind publicitatea la medicamente nu ar trebui să intre în vigoare în forma adoptată de Parlament întrucât „este anticonstituțională și încalcă dreptul la informare” al consumatorilor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fumatul este o boală, Centrul Stop Fumat – o soluție pentru vindecare

Renunțarea la fumat este un proces complex, care cuprinde pe lângă ambiție și educație terapeutică, …

Share
Share