„Plachete Eminescu” pentru susţinători ai culturii Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

„Plachete Eminescu” pentru susţinători ai culturii

111În perioada 11-16 ianuarie, „Săptămâna eminesciană” este marcată la nivelul instituţiilor de învăţământ din judeţul Mureş printr-o serie de manifestări desfăşurate în municipiul Târgu-Mureş, precum şi în centrele zonale din Reghin, Sighişoara, Luduş, Târnăveni, Sovata şi Sângeorgiu de Pădure.

„La Steaua”, la statuia „Luceafărului”

Momentul culminant al „Săptămânii eminesciene” va avea loc vineri, 15 ianuarie, la ora 18.00, la statuia „Luceafărului” poeziei româneşti din faţa Centrului Cultural „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş, şi se va intitula „La Steaua…”. Manifestarea omagială va reuni momente prezentate de elevii Colegiului Naţional „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureş, Colegiului Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş, Liceului Teoretic „Samuil Micu” din Sărmaşu, Şcolii Gimnaziale „Dr. Bernady Gyorgy” din Târgu-Mureş şi Şcolii Gimnaziale din Glăjărie. „Manifestarea, realizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Târgu-Mureş, Biblioteca Judeţeană Mureş şi Radio România Târgu-Mureş debutează la ora 17.30 cu o slujbă de pomenire la Biserica de Lemn „Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Mihai Eminescu, în drumul său spre Blaj. Un drum de lumină va lega, simbolic, Biserica de Lemn de Statuia Poetului – cordon viu, cu lumânări aprinse, realizat de elevi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Mureş”, a precizat prof. Ştefan Someşan, inspector şcolar general.

Bogaţi în Eminescu

În cadrul evenimentului, cu prilejul Zilei Naţionale a Culturii şi a omagierii poetului Mihai Eminescu, la 166 de ani de la naşterea sa, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi „Placheta Eminescu – Ziua Culturii Naţionale” unor personalităţi care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic. „Invităm elevii şi dascălii învăţământului mureşean şi pe toţi cei care doresc să afle cât de bogaţi în Eminescu suntem, la o sublimă „Sară pe deal”, pentru a celebra împreună un timp cultural ziditor, căruia trebuie să-i înmulţim valoarea şi virtutea contând pe supremaţia spirituală”, a punctat prof. Ştefan Someşan.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE