Proiectul școlii de arte și meserii merge mai departe Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Proiectul școlii de arte și meserii merge mai departe

Florea_site

Problemele de personal pe care le întâmpină companiile târgumureșene par să îl preocupe pe edilul municipiului, Dorin Florea. Acesta își va concentra și în 2016 atenția asupra proiectului privind înființarea școlii de arte și meserii în municipiu.
“Cred că a înțeles toată lumea că toată goana asta absurdă, nebună după diplome trebuie înlocuită cu vocația spre o meserie onorantă (…) Noi venim cu alternativa decentă, mai ales că avem și tradiția în Tîrgu Mureș, doar că nu o mai știe nimeni, în ceea ce înseamnă aceste meserii”, a susținut primarul.
Programul de dezvoltare a școlilor de arte și meserii va cuprinde, printre altele, colaborarea cu parteneri externi care au experiență, din Germania, cu municipalitatea din Mannheim, spre exemplu. Astfel, la târgul de meserii care va fi organizat timp de o săptămână în Cetatea Medievală din municipiu și unde școlile târgumureșene își vor prezenta oferta, vor fi fi prezenți și profesori din Germania, după cum Primăria a fost anunțată de către primarul din Mannheim, Peter Kurz.
De asemenea, municipalitatea intenționează să doteze cu aparatură, echipamente, utilaje etc. spațiile unde se va desfășura această practică pentru calificarea în meserii precum mecanic, lucrători pe mașini cu comandă numerică, lăcătuș, sudor, cosmeticiană, manichiuristă și altele. Sumele necesare vor fi atrase din fonduri europene.
Unul din spațiile unde vor fi amenajate atelierele ar putea fi halele fostei fabrici Electromureș de pe strada Livezeni, în jur de 4000 mp, care vor fi donate municipiului dacă va fi de acord și Consiliul Local Tîrgu Mureș.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE