Home / FC Municipal / „Roș-albastrele” mai speră la un nou titlu

„Roș-albastrele” mai speră la un nou titlu

Distribuie

fotbal femLotul vicecampioanei la fotbal feminin a clubului ASA Târgu-Mureș și-a amânat reluarea pregătirilor pentru ziua de luni, 18 ianuarie. Unul dintre motive este și amânarea reluării campionatului pentru data de 13 martie. Mureșencele ocupă după cele 10 meciuri jucate în Superligă locul secund, cu 25 de puncte, la 3 în urma campioanelor de la Olimpia Cluj, dar perspectivele nu sunt dintre cele mai favorabile înaintea ultimelor 4 etape ale campionatului regulat, din momentul în care lotul nu a putut fi întărit cu jucătoare de valoare. Până la reunirea lotului, niciuna dintre jucătoare nu și-a manifestat intenția de a părăsi echipa, dar eventualele întăriri pe care se conta nu au reușit să se perfecteze. Două jucătoare din Serbia pe care se conta au ales destinații unde posibilitaățile financiare sunt altele, iar în cazul altor două, exctracomunitare, din Ghana sau Nigeria ar presupune alte complicații, îndeosebi în obținerea vizelor. „Din păcate nu s-a reușit transferul niciunei jucătoare valoroase. Decât să încercăm să aducem doar de dragul transferurilor jucătoare care nu ar confirma ulterior, mai bine încercăm să dăm o șansă jucătoarelor tinere de la noi În aceste condiții, după reunire lotului, acestuia i se vor alătura pentru probe câteva jucătoare din echipa de eșalon secund Ladies Târgu-Mureș. Pregătirile vor începe la baza proprie, urmând ca din 29 ianuarie lotul pregătit de Seches Carol să plece într-un cantonament de 10 zile la Sovata. Ar urma perfectarea unui miniturneu în Ungaria, care ar urma să cuprindă și trei amicale cu echipe de prim rang.
Echipa speră totuși într-un retur mai bun, unde se va lupta din nou pentru cele două trofee cu clujencele. Au fost la un pas de a le învinge în jocul retur de la Târgu-Mureș, încheiat 2-2 și au trecut de echipa secundă, dar cu mai multe componente ale primei garnituri și chiar trei internaționale a acestora în Cupa României.

Portarul mureșencelor, number 1, trei „tricolore” selecționate

Pregătirea echipei se va derula în paralel cu cele ale lotului național de senioare al României. Acesta se va reuni în zilele următoare la București, urmând să efectueze în perioada următoare un turneu în Spania. Obiectivul echipei este calificarea la Campionatul European care va avea loc în 2017, în Olanda, dar pentru acesta vor avea dueluri dificile în acest an cu Franţa şi Ucraina.
Din lot fac parte și trei componente de la ASA. Acestea sunt deja obișnuitele Barabasi Kinga, Ana Maria Gorea și portarul Andreea Părăluță. Aceasta din urmă a fost desemnată de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori (AFAN) cea mai bună jucătoare de fotbal din 2015. Dâmboviţeanca originară din Pucheni are 21 de ani, a fost șefă de promoție la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu-Mureș în urmă cu doi ani și este constant titulară în poarta echipei naţionale a României, unde a strâns 29 de prezenţe. Andreea oferă multă siguranță echipei și deseori simte nevoia să urce chiar în atac, îndeosebi când adversarele se baricadează în jumătatea proprie, momente în care urcă până dincolo de linia de centru.

 

De asemenea, verificati

O nouă performanță internațională pentru dansatorul mureșean Rareș Cojoc

Distribuie Perechea de dansatori alcătuită din Rareș Cojoc și Andreea Matei, sportivi legitimați la cluburile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.