Un nou tip de educație face furori printre părinți Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

Un nou tip de educație face furori printre părinți

ceainaria mamicilorCeainăria Mămicilor, cu sprijinul REEA, organizează vineri, 22 ianuarie, de la ora 18,00, la Restaurantul Asteri din Tîrgu Mureș, „Iarna Montessori”, cel de-al doilea workshop din seria de evenimente dedicate acestei metode alternative de educație, ce are la bază creșterea copilului în mod independent.

Potrivit organizatorilor, în cadrul acestei ediții se va discuta despre adevăr și basm, despre activități Montessori specifice acestui sezon, atât pentru interior, cât și pentru exterior. Invitata acestei serii de evenimente este Codruța Brustur, educator Montessori acreditat de Asociația Montessori Internațional. Originară din Sighișoara, Codruța s-a făcut remarcată ușor în comunitățile de mămici atât din zona Ardealului, cât și din Bucuresti, unde a locuit o perioadă îndelungată și a studiat intens Montessori, fiind de asemenea foarte implicată în tot ce ține de sarcină, naștere, alăptare și educație pozitivă a copiilor. Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din grădinițe și învățământul primar. Prețul unui bilet la workshop este de 50 lei.

Prin ce se deosebește educația Montessori
„Educația Montessori este o abordare educațională dezvoltată de Maria Montessori, medic și educator italian. Metoda este caracterizată printr-un accent pe independență, libertate în limite, și respect pentru dezvoltarea psihologică, fizică, socială și naturală a copilului. Filozofia Montessori se bazează pe o abordare educațională cuprinzătoare de la naștere până la maturitate. Dr. Montessori a dezvoltat metoda având respect pentru varietatea de culturi din toată lumea, ea concluzionând că toți copiii au la naștere ceea ce se numește cei trei plus: tendințe umane, minte absorbantă și perioade senzitive, plus 100 de miliarde de neuroni. Abordarea Montessori oferă o viziune largă asupra educației, metoda fiind concepută ca un ajutor pentru viață. Materialele utilizate în această metodă ajută copiii în sarcina lor de construcție interioară”, a precizat Codruța Brustur.
Potrivit acesteia, copilul crescut după principiile Montessori este independent și are dezvoltată voința/motivația internă, pe când un copil crescut cu pedepse și recompense reacționează doar dacă asupra sa se acționează, fie este pedepsit, fie este recompensat.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE