BC Mureș, depășită în clasament, urmează pasul din Cupa României BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 99 Vizualizări

BC Mureș, depășită în clasament, urmează pasul din Cupa României

baschetAjunsă la sfârșitul anului trecut pe prima poziție a clasamentului Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a fost depășită de formația CSM Oradea și își continuă disputele până la sfârșitul lunii în ritm alert. Cele două se află la egalitate de puncte, cu câte 10 victorii și 5 eșecuri, dar bihorenii au avantajul victoriei directe, obținută la Târgu-Mureș, singurul eșec acasă al acestora. Tot 5 înfrângeri are și U-BT Cluj, dar cu un meci mai puțin disputat. În schimb, cele trei sunt devansate într-n clasament real de către Steaua CSM Eximbank București, care a cedat de doar 3 ori, dar au trei partide restanță, cauzate de participarea în cupele europene. Printre acestea se află și întâlnirea de la Târgu-Mureș, care a fost reprogramată pentru data de 27 ianuarie. Înaintea acestei întâlniri, echipa bucureșteană mai are de susținut și restanțele de la Galați, cu Phoenix, programată astăzi, 14 ianuarie, ora 19.00, dar și cea de la Cluj, cu U-BT, după doar două zile. Cu clujenii se vor întâlni după doar patru zile pe teren propriu, în meciul restanță din tur, iar înaintea restanței cu BC Mureș, sâmbătă, 23 ianuarie este programată și partida din retur dintre cele două, la București.

„Încălzire” până la dubla cu Steaua, pentru poziția de lider

Înaintea dublei cu Steaua, mureșenii mai au de susținut două jocuri de „încălzire”, dar ambele dificile. Primul va fi returul din „sferturile” Cupei României de astăzi, 14 ianuarie, de la Craiova, cu SCM U, unde „tigrii” pornesc cu un avantaj de 19 puncte. Partida începe la ora 17.15 și este transmisă în direct pe Digi Sport.
Va urma primul joc oficial din cadrul campionatului din acest an pe teren propriu, în etapa a XVI-a, cu BC Timișoara, luni, 18 ianuarie, ora 19.00. Echipa timișoreană se află în subsolul clasamentului, cu doar două victorii, dar este echipa care i-a „furat” echipei mureșene Cupa României în finala ultimei ediții a competiției, disputată la Pitești, în care echipa lui Audrius Prakuraitis a condus în permanență până în penultimul minut al partidei. Mureșenii au avut meciul în mână, conducând chiar cu 16-17 puncte în partea a doua a finalei, dar au fost depășiți în prelungiri în special de la linia de libere. Va fi așadar un joc pentru consolidarea poziției, totodată o palidă revanșă pentru ratarea primului trofeu important pentru clubul mureșean. BC Mureș va încheia luna ianuarie cu un nou joc pe teren propriu în care au de luat o altă revanșă, în 30 ianuarie, cu BCM U Pitești, în fața cărora au cedat în tur cu 62-70.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE