Schimb de replici post-proces între primarul Florea și directorul AMPER Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 624 Vizualizări

Schimb de replici post-proces între primarul Florea și directorul AMPER

Curtea de Apel Targu Mures

Asociația pentru Minți Pertinente – AMPER a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Tîrgu Mureș, procesul intentat Municipiului Tîrgu Mureș privind anularea contractelor de asociere cu mai multe cluburi sportive din oraș. Procesul nu a intrat pe fond, Municipiul invocând două excepții admise de prima instanță.

 

AMPER a atacat în contencios administrativ cinci hotărâri ale Consiliului Local Tîrgu Mureș din 2014, adoptate în regim de urgență, solicitând anularea acestora, hotărâri prin care era aprobată asocierea dintre ASA, BC Mureș, CSU, Cityus și SC Mureșul și municipiu, respectiv finanțarea acestor cluburi cu 15,7 milioane de lei. Instanța s-a pronunțat în 7 mai 2015 și a admis excepțiile invocate de către apărătorii Primăriei Tîrgu Mureș, și anume excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Municipiul Tîrgu Mureş, respectiv excepţia lipsei de interes a reclamantei Asociaţia pentru Minţi Pertinente AMPER. Astfel, judecătorul Robert Mihai Szasz, între timp promovat la Curtea de Apel Tîrgu Mureș, a respins cererea formulată de reclamanta Asociaţia pentru Minţi Pertinente AMPER în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Tîrgu Mureş, ca fiind introdusă împotriva unei persoane fără calitate procesuală pasivă, respectiv cererea formulată de reclamanta Asociaţia pentru Minţi Pertinente AMPER în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Tîrgu Mureş, ca fiind lipsită de interes”.

 

1 2 3 4

AMPER a atacat hotărârea cu recurs, însă completul de judecată de la Curtea de Apel Tîrgu Mureș a decis în 8 ianuarie 2016 respingerea recursului ca nefondat, hotărâre care este definitivă.
“Căutăm toate căile legale să atacăm în continuare finanțarea netransparentă și discreționară a anumitor cluburi sportive și să găsim o modalitate prin care o instanță de judecată din România să judece și pe fond această speță, să nu se mai poată ascunde în fața unui argument cum este lipsa calității procesuale. Credem că orice cetățean din Tîrgu-Mureș ar trebui să aibă calitate procesuală atunci când atacă niște hotărâri de CL și că ar trebui să aibă măcar acest drept de a i se cântări argumentele înainte de luarea unei decizii. N-avem decât să respectăm această decizie a instanței și să căutăm o altă metodă de a ajunge în instanță și să ni se judece argumentele”, ne-a declarat Cătălin Hegheș, directorul executiv al asociației, legat de acest proces.

 
Schimb de replici post-proces

 
Primarul Dorin Florea a susținut marți într-o conferință de presă referitor la acest proces că: “Atâtea procese ne-au inițiat — este poligonul mediocrității, dau în judecată instituțiile pentru a-și rezolva problemele lor. Este umilitor și de neacceptat. Nu știu ce proces, nu știu cine sunt ăia, dar bănuiesc că sunt din aripa cârcotașilor care nu știu decât să atace primarul și primăria pentru că așa devin vizibili. Asta era pe vremea lui Lavinia Șandru. (…) Nu știu ce e cu sportul. Ne-au dat unul în judecată, nu vreau să îi pronunț numele că am finanțat ilegal și am câștigat procesul. Nu am nici cel mai mic regret, nici cea mai mică osteneală în legătură cu modul cum s-au alocat toate cheltuielile (…) De ce nu se clarifică cum poate fi finanțat ca să nu mai aibă nimeni probleme? Pe mine nu m-au trimis în judecată pentru acest lucru și eu am sentință că toată finanțarea e corectă pentru sport?”.

AMPER a replicat ieri la declarația primarului, susținând că asociația “1. A avut un singur proces cu Primăria, care s-a și încheiat acum. 2. N-am dat pe nimeni în judecată ca să ne facem imagine, ci ca să se respecte legile și ca să nu mai fie alocate finanțări unor cluburi privilegiate în dauna altora. 3. Sentința obținută în acest caz nu clarifică legalitatea finanțării ASA, aceasta urmând să fie decisă, eventual, în speța DNA vs. inculpații pe care i-am înșirat mai sus (n.a. Dorin Florea, pentru abuz în serviciu în legătură cu finanțarea nelegală a Asociației Sportive Fotbal Club ASA 2013. Alături de el și Claudiu Maior, Kiss Imola, Maria Cioban, Benedek Istvan, Ioan Fărcaș, Laszlo Attila Bako și Emil Virgil Măceșanu)”.
Mai precizăm că DNA i-a trimis în judecată pe cei amintiți anterior pentru presupusa finanțare ilegală a ASA în 2013, când clubul înregistra datorii la bugetul de stat, iar AMPER a atacat hotărârile privind contractele de asociere din anul următor – 2014, deci vorbim de obiecte diferite.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE