Transilvania Motor Ring continuă din fonduri județene Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Transilvania Motor Ring continuă din fonduri județene

Foto 1_site

Curtea de Apel Tîrgu Mureș a declarat în 8 ianuarie nul recursul declarat de Cooperativa Edile Appennino SCRL împotriva hotărârii Tribunalului Mureș de evacuare a sa de pe șantierul Transilvania Motor Ring. În consecință, Consiliul Județean Mureș poate licita lucrările rămase de executat. Acestea vor fi finanțate din bugetul județean. Vestea bună este că autoritatea județeană nu va pierde sumele pentru lucrările deja executate.

 

Problemele privind proiectul Transilvania Motor Ring au început în aprilie 2014, după ce autoritatea judeţeană nu a dat curs solicitării firmei constructoare de a suplimenta bugetul pentru realizarea lucrării. “În luna iulie 2014, Consiliul Județean Mureș a notificat constructorul în legătură cu rezilierea contractului, acesta refuzând în mod abuziv predarea amplasamentului proprietarului de drept. În 2014, lucrările erau executate în procent de 67%, însă neconservarea acestora de către constructor a cauzat deteriorări grave, confirmate de expertizele tehnice. Refuzul de părăsire a șantierului de către constructorul italian a determinat, de asemenea, imposibilitatea de recontractare a lucrărilor rămase neexecutate”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Mureș.
În consecință, autoritatea județeană a dat în judecată compania, solicitând evacuarea de pe amplasamentul de la Cerghid, orașul Ungheni.
În 16 octombrie 2015, Tribunalul Mureș pronunța pe fond o soluție în procesul dintre Consiliul Județean Mureș și compania italiană Cooperativa Edile Appennino SCRL având ca obiect executarea contractului privind realizarea proiectului „Parcul pentru sporturi cu motor”. Hotărârea judecătorească prevedea: “Admite cererea formulată de reclamantul Consiliul Judeţean Mureş în contradictoriu cu pârâtul Cooperativa Edile Appenino SCRL. Dispune evacuarea pârâtei Cooperativa Edile Appenino SCRL din imobilul proprietate publică – amplasament a lucrărilor de investiţii „Parc auto cu motor” situat în localitatea Cerghid, nr. 1 G, judeţul Mureş, înscris în C.F. nr. 50025/Sânpaul, cu nr. cadastral 550 şi nr. top 572/1/1/1/2, respectiv în C.F. nr. 50084/Ungheni, cu nr. cadastral 1464 şi nr. top 572/1/1/2”.
Ambele părți au declarat recurs împotriva hotărârii Tribunalului. În 8 ianuarie, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a pronunțat o hotărâre definitivă. “Admite excepţia nulităţii recursului invocată de Consiliul Judeţean Mureş, prin întâmpinare şi în consecinţă: Constată nulitatea recursului declarat de Cooperativa Edile Appennino SCRL împotriva Sentinţei nr. 1109/16.10.2015 pronunţată de Tribunalul Mureş în dosarul nr. 432/102/2015” este soluția pe scurt, dată în recurs, de către completul de judecată de la Curtea de Apel Tîrgu Mureș.

 

Finanțare din bugetul județean

 

Înainte de finalizarea procesului, Consiliul Județean Mureș obținuse o prelungire a termenului de execuție a proiectului până în 30 iunie 2016, “ceea ce, au explicat reprezentanții autorității județene, înseamnă că sumele investite până în prezent din fonduri europene nu trebuie restituite. Însă finalizarea lucrărilor se va face din fondurile proprii ale Consiliului Județean Mureș. De aceea, autoritatea publică județeană va solicita despăgubiri de la constructorul italian”.
Salutăm decizia instanței și faptul că, după doi ani de tergiversări ale constructorului, am reușit evacuarea acestuia din șantierul de la Cerghid. Deși va fi un efort financiar considerabil, vom asigura, din bugetul județului Mureș pe anul 2016, finalizarea proiectului Transilvania Motor Ring, ceea ce va determina o creștere a numărului de turiști în județul Mureș, prin organizarea unor competiții sportive de nivel național și internațional”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, într-un comunicat al autorității județene.
Pentru a finaliza proiectul, Consiliul Județean a inițiat reproiectarea restului de lucrări care urmează să fie executate, activitate pentru care va fi contractată, prin licitație publică, o altă companie.
Proiectul „Parc auto pentru sporturi cu motor” – Transilvania Motor Ring a demarat în aprilie 2012, a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, domeniul de intervenţie 5.2 şi are o valoare totală de 58.132.283 lei, din care 20.524.152 lei finanţare POR şi 26.521.842 cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Mureş, iar 11.086.288 lei reprezintă TVA.
Parcul auto pentru sporturi cu motor se întinde pe o suprafață 34,6 hectare, se află la o distanţă de peste doi kilometri de zona locuită și la cinci kilometri de Aeroportul Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş. Circuitul de viteză va avea lungimea de 3.705,40 metri, iar parcul auto va cuprinde şi o clădire centrală, 11 boxe duble, grupuri sanitare, spaţii pentru administraţie, tribună, restaurant, depozite, centru medical, centru de informare, drumuri interioare, pod de beton armat şi trotuare.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE