Home / BC Mures / BC Mureș a obținut cu mari emoții calificarea în semifinale

BC Mureș a obținut cu mari emoții calificarea în semifinale

Distribuie

baschetEchipa masculină de baschet BC Mureș-Târgu-Mureș a reușit la limită calificarea în semifinalele Cupei României. Mureșenii au fost învinși cu 94-76 (19-18, 24-21, 27-9, 24-28) joi seara în returul din „sferturile” Cupei României de la Craiova, cu formația locală SCM U. „Tigrii” au pornit după partida de pe teren propriu cu un avantaj de 19 puncte și au ținut aproape, cu un prim sfert în care au și condus la jumătatea acestuia, încheiat cu avantaj minim pentru olteni. În actul secund BC Mureș s-a mai aflat la conducere la început, după care gazdele au controlat jocul și s-au desprins la 9 puncte. „Tigrii” au redus la doar 4 puncte avantajul înaintea pauzei mari (43-39), dar craiovenii aveau nevoie pentru calificare de încă 16 puncte în partea a doua a partidei.

Din nou cu mari emoții, sfert trei doar cu 3 „treițe”
Echipa lui Audrius Prakuraitis s-a jucat periculos și doljenii s-au desprins în primele minute ale sfertului trei, același în care reușiseră în tur desprinderea decisivă. Nu au reușit să înscrie niciun coș până la jumătatea actului și gazdele s-au distanțat la 17 puncte (56-39). Două aruncări reușite de la distanță de Polyák, urmate de una a lui Mohammed cu mai puțin de trei minute rămase din sfert au menținut suspansul. Diferența de 19 puncte a fost refăcută însă cu un minut și jumătate înaintea ultimei pauze, după care craiovenii au intrat în ultimul sfert cu un scor care le asigura calificarea (70-48). A fost un sfert cu doar cele trei coșuri reușite din partea mureșenilor, cele amintite. În același ton a început și ultimul act, cu două coșuri de 3 reușite de Fraseniuc, dar mureșenii au reușit cu greu să stăpânească elanul unei echipe gazdă aflată pe val, cu Burlacu în vervă. Barro împreună cu Mohammed au reușit să-și ducă echipa la doar 12 puncte la intrarea în ultima jumătate a ultimului sfert, dar același Burlacu, apoi Bogdan Popescu au refăcut pe rând diferența de 19 puncte, cu replică de la Mohammed. La intrarea în ultimul minut calificarea era departe de a fi jucată și orice coș putea fi decisiv. Diferența era aceeași din tur, dar cu câte 3 puncte mai multe înscrise (92-73). 3 Puncte reușite de eroul din tur, Martinic au fost contracarate de greșeala lui Barro, care a și faultat la 45 de secunde rămase. Popescu a înscris doar una, dar un singur coș la final putea aduce eliminarea mureșenilor. Din fericire pentru ei, până la final n-a mai punctat nimeni și s-au calificat cu mari emoții, dar o calificare fără strălucire.
Va urma primul joc oficial din cadrul campionatului din acest an pe teren propriu, în etapa a XVI-a, cu BC Timișoara, luni, 18 ianuarie, ora 19.00.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.