Home / Sport / BC Sirius pregătește cu atenție returul

BC Sirius pregătește cu atenție returul

Distribuie

bcsiriusStartul returului în Liga I de baschet feminin programat pentru finalul acestei săptămâni a fost amânat pentru lidera seriei II, BC Sirius Târgu-Mureș, la fel și amicalul planificat. Adversara, ICIM 2 Arad a solicitat amânarea etapei, iar echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, cu care se intenționa să se joace un amical a renunțat la acesta din cauza unui meci reprogramat cu adversara din Liga Națională. Astfel, lotul echipei mureșene va putea susține doar un joc „în familie”, până la primul meci oficial, programat săptămâna viitoare la Timișoara. O problemă a echipei mureșene poate fi locul în care își dispută jocurile de pe teren propriu, sala Universității „Petru Maior”, care s-a dovedit deja neîncăpătoare la ultimul joc al anului trecut. Președintele clubului, Kiss István a declarat că se vor face demersuri pentru mutarea acestora în Sala Sporturilor în cazul în care vor rămâne oameni în afara sălii actuale. Evoluția echipei și interesul spectatorilor se îndreaptă spre un astfel de deznodământ.
Pentru a-și atinge obiectivul, promovarea în Liga Națională, echipa antrenorului Steff Zakarias încearcă să strângă rândurile, dar numai cu jucătoare autohtone. Au venit câteva dintre jucătoarele care pot contribui la revenirea echipei mureșene în elita baschetului feminin românesc. Din cele patru transferuri realizate în această perioadă nu este nicio jucătoare de peste hotare. Mai mult, două dintre acestea sunt reveniri, jucătoare care au activat la BC Nova Vita, retrasă din campionat. Este vorba despre târgumureșeanca Gál Emese și Mészáros Kata, ambele revenite de la Universitatea Cluj-Napoca. Cele două au evoluat mai puțin la echipa de pe Someș, dar au făcut parte din lotul unei echipe care din postura de codașă în edițiile trecute este clasată acum în prima jumătate a clasamentului Ligii Naționale. Alături de ele au mai fost „încorporate” Imreh Dorotya, lansată la clubul Gravity, practic reactivată și Alexandra Diana Pop, care a început baschetul la BC Sirius, dar a fost o perioadă accidentată. Lotul este în întregime valid și dornic de a-și continua parcursul perfect înregistrat în turul campionatului.

 

De asemenea, verificati

Unirea Ungheni 2018, victorie uriașă pentru barajul spre Liga a II-a

Distribuie Unirea Ungheni 2018 a învins sâmbătă, 13 aprilie, pe teren propriu, cu scorul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.