Home / Cultură / Ziua Culturii Naționale, marcată de Biblioteca Județeană Mureș

Ziua Culturii Naționale, marcată de Biblioteca Județeană Mureș

Distribuie

zile culturaBiblioteca Județeană Mureș marchează Ziua Culturii Naţionale printr-o serie de manifestări menite să evoce cei 166 de ani de la nașterea celui mai mare poet național, Mihai Eminescu.

„Dubla sărbătoare, Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu, va fi marcată la Biblioteca Județeană Mureș prin expoziții de carte la toate secțiile bibliotecii, mai puțin secția de carte tehnică și American Corner”, ne-a declarat Monica Avran, directorul Bibliotecii Județene Mureș.
Evocarea poetului național a fost marcată astăzi prin expoziții de carte, completate de manifestări având în centrul atenției viața și opera eminesciană. „La secția de artă va avea loc vineri, 15 ianuarie, de la ora 13,00, momentul „Să ne amintim de… Eminescu”, o activitate în colaborare cu elevii și cadrele didactice de la mai multe unități școlare din Târgu-Mureș. Practic, va fi o întâlnire în cadrul căreia se va recita, va fi un moment de aduceri aminte de Eminescu, în care fiecare va veni cu experiența proprie legată de opera lui Mihai Eminescu. De asemenea, la secția de copii va avea loc începând cu ora 10,00 manifestarea „Omagiu poetului Mihai Eminescu”, o întâlnire cu elevii clasei a IV-a B de la Școala Gimnazială „Dacia”, coordonați de profesoara Simona Rău. Filiala nr. 4 a bibliotecii din Cornișa va găzdui de asemenea un program literar dedicat marelui poet, eveniment organizat în colaborare cu elevii clasei a IV-a D de la Școala Gimnazială „Europa”, coordonați de profesoara Kopacz Eniko”, a precizat Monica Avram.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Tîrgu Mureș organizează astăzi, de la ora 17,30, la Biserica de lemn „Sfântu Arhanghel Mihail” și la ora 18,00, la Statuia poetului Mihai Eminescu din municipiul Tîrgu Mureș, de Ziua Culturii Naționale, două evenimente menite să-i aducă un omagiu poetului Mihai Eminescu – „omul deplin al culturii române”, la 166 de ani de nemurire.

Primăria municipiului Tîrgu Mureș organizează astăzi, de la ora 19,00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Tîrgu Mureș, spectacolul „Eminescu și Veronica”, în regia lui Marius Oltean și interpretat de actorii Teatrului Național din Tîrgu Mureș. Potrivit organizatorilor, simultan va avea loc, în foaier, expoziția de grafică „Eminescu în Transilvania”, semnată de autorul Horia Remus Epure. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

Tot în cadrul sărbătorii dedicate poetului național, marți, 19 ianuarie, începând cu ora 09,30 va avea loc momentul „Un poet, un Luceafăr”, moment de aducere aminte de Mihai Eminescu, protagoniștii fiind grupa „Piticilor” de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 din Târgu-Mureș.

 

De asemenea, verificati

Conferință de presă pe tema acțiunilor premergătoare evenimentului cultural al anului: Concertul Filarmonicii de Stat Târgu Mureș la Viena

Distribuie Un epocal eveniment cultural se anunță în toamna acestui an, este vorba despre concertul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.