Întâlnire de lucru a primăriilor din județ. Ce au propus primarii Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 510 Vizualizări

Întâlnire de lucru a primăriilor din județ. Ce au propus primarii

12524085_776312465834473_7508745157258479695_nOficiul Județean pentru Finanţarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Mureș a organizat, marți, la Tîrgu Mureș, o întâlnire de lucru pentru subgrupurile tematice Infrastructură, Agricultură, Industrie Alimentară, Silvicultură, Pomicultură, Mediu, Leader şi Dezvoltare Economică. Primul grup de lucru a vizat reprezentanții primăriilor din județ, urmat de grupul de lucru format din beneficiarii privați, potențialii beneficiari, consultanți, reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală.

12466227_776312469167806_3196124317389220662_oÎn cadrul dezbaterilor, s-a urmărit identificarea celor mai bune soluţii de la nivelul partenerilor sociali ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru fiecare măsură de finanţare în parte, astfel încât calitatea procesului de evaluare a proiectelor şi implementarea acestora să satisfacă nevoile şi cerinţele potenţialilor beneficiari şi, de asemenea, să contribuie la atingerea unui grad de absorbţie maxim posibil al fondurilor europene din PNDR 2014-2020, în cele mai bune condiţii. „Am avut un grup de lucru cu beneficiarii publici, comunele din județ în special, pe măsurile care le sunt adresate, urmat de un al doilea gup de lucru cu beneficiarii privați, potențialii beneficiari, consultanți, reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală. Au fost aduse câteva propuneri interesante din partea primarilor. Una dintre aceste propuneri se referă la eliminarea depunerii avizelor la depunerea cererii de finanțare, în sensul depunerii doar a certificatului de urbanism, urmând ca avizele prevăzute în acest certificat să fie depuse la autorizația de construire. Primarii au propus ca acestea să fie scoase deoarece aceste avize se cer la autorizația de construcție, prin care noi nu vom mai cere aceste avize, doar autorizația, ele urmând a fi depuse pentru obținerea autorizației”, a declarat Daniela Lupei, directoarea OJFIR Mureş.

„Cele mai bune soluții vor fi adoptate”
La întâlnirea grupului de lucru format din reprezentanții primăriilor din județ au fost prezente în jur de 50 de primării din județ, propunerile acestora urmând să facă obiectul unui raport, iar cele mai bune propuneri să fie implementate. „Considerăm că această întâlnire a fost una benefică, a trezit interesul, având în vedere că a participat un număr destul de mare, aproximativ 50 de primării din județ. Deocamdată, nu putem aprecia cât a fost de utilă această întâlnire, pe parcursul anului vom mai avea astfel de întâlniri cu privire la informarea primarilor despre modificările care vor avea loc în urma propunerilor făcute și despre alte informări. PNDR 2014-2020 este în implementare în momentul de față, ministrul a inițiat pentru simplificarea procedurii organizarea acestor subgrupuri de lucru. Propunerile venite în urma acestor întâlniri vor fi centralizate într-un raport, iar cele mai bune soluții vor fi adoptate în vederea simplificării procedurilor”, a menționat Daniela Lupei.

Vasile Boer, primarul comunei Voivodeni:
„Am fost încântat de această întâlnire, deoarece informațiile de aici vin. Dacă nu te prezinți la o astfel de ședință, nu poți fi informat. În mare măsură m-am lămurit, am luat legătura și cu consultanții mei și voi trimite prin e-mail cum să procedeze în sesiunea 2016-2020. Sunt foarte mulțumit de proiectele pe care le-am avut, chiar dacă au fost și unele mici probleme, dar trecem peste ele și mergem înainte.”

Simon Istvan, primarul comunei Sânpaul:
„Am aflat lucruri noi la această întâlnire și vom face anumite propuneri să nu mai depunem atâtea acte necesare. În sesiunile trecute, dacă am eliberat autorizații de construcții, ele sunt semnate de Consiliul Județean și dorim să nu mai fie căutate alte acte, să simplificăm aceste acte. În momentul de față așteptăm să ni se selecteze trei proiecte pentru această nouă sesiune, proiecte care au în vedere drumuri, un cămin cultural și o grădiniță.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE