„Briliantul” devenit roș-albastru, iubit de unii, contestat de alții FC Municipal
  • admin
  • 0 comentarii
  • 137 Vizualizări

„Briliantul” devenit roș-albastru, iubit de unii, contestat de alții

mutuCu doar o zi înaintea plecării în Antalya, conducerea clubului de fotbal ASA Târgu-Mureș a ajuns la o înțelegere cu jucătorul Adrian Mutu, acesta urmând să îmbrace tricoul formației mureșene în partea a doua a campionatului. Astfel, unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti români ai ultimilor ani, supranumit Briliantul, revine în fotbalul românesc, după mai mulți ani petrecuți la echipe din străinatate și o scurtă „escală” la Petrolul Ploiești.
Mutu a împlinit în 8 ianuarie 37 de ani și şi-a început cariera în 1996, la FC Argeş Piteşti, unde a activat până în 1998. Pentru piteșteni a înscis 11 goluri în 41 de jocuri, după care s-a transferat pentru un an la Dinamo Bucureşti. În perioada petrecută la FC Argeș înregistrat 14 prezențe în naționala sub 18 ani, pentru care a înscris de 8 ori, după care a punctat în alte 12 partide de 6 ori și pentru România U21. În 1999 a fost transferat în Italia, unde a evoluat la formațiile Internazionale Milano, Hellas Verona și AC Parma, după care a plecat în Anglia, la Chelsea Londra. Debutul său a fot unul bun, dar problemele din viața extrasportivă l-au scos din lotul londonezilor, de unde a ajuns din nou în Italia. A făcut parte în 2011 din lotul care tocmai câștiga titlul retras ulterior formației Juventus Torino (foto), după care a plecat la ACF Fiorentina, apoi la Cesena. În sezonul 2013-2014 a evoluat la francezii de la Ajaccio, după care a revenit în țară, la Petrolul Ploiești. La următoarea plecare din țară, Mutu a părăsit Europa și a activat din vara anului trecut la formația indiană Pune City. Pentru aceasta din urmă a înscris de 4 ori în 10 meciuri.
Disciplina, punctul slab al „Briliantului”
În toți acești ani, „Briliantul” a strâns 77 de prezențe în tricoul primei reprezentative a României, pentru care a înscris 35 de goluri, fiind, alături de „Regele” Gheorghe Hagi, cel mai bun marcator din istoria naționalei, cu numeroase goluri importante pentru „tricolori”. În patru rânduri a fost declarat cel mai bun fotbalist al țării (2003, 2005, 2007 și 2008). Cariera fotbalistului român nu a fost însă nici lipsită de evenimente neplcute, fiind implicat în mai multe scandaluri, acuzat de clubul londonez de consum de droguri, iar în Italia a avut de asemenea câteva incidente prin localuri. Cu toate acestea, Mutu este în continuare unul dintre cei mai iubiți fotbaliști, inclusiv, sau mai ales de reprezentantele sexului frumos, deși la cei 37 de ani se află la a treia căsnicie și are mai mulți urmași.
La revenirea în țară, Mutu a mai avut oferte de la alte echipe din Liga I sau II, cum au fost cele de la Pandurii, Steaua sau Rapid. A ales Târgu-Mureșul și datorită relațiilor bune în care se află cu președintele Bogdan Mara și cu unii din componenții lotului mureșenilor, dar și pentru că-și dorea o echipă fruntașă, de la care să trezească interesul selecționerului Anghel Iordănescu, în tentativa de a prinde „ultimul tren” pentru Europenele din această vară, care se vor disputa în Franța.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE