Share

Home / Cultură / Elevii de la „Friedrich Schiller” i-au adus un omagiu lui Eminescu

Elevii de la „Friedrich Schiller” i-au adus un omagiu lui Eminescu

2 filmElevii din cadrul Școlii Gimnaziale „Friedrich Schiller” din Tîrgu Mureș au marcat și ei, vineri, Ziua Culturii Naționale la Secția de Artă a Bibliotecii Județene Mureș, în cadrul evenimentului „Să ne amintim de…Eminescu”.  

Însoțiți de prof. Camelia Mateș și Băncilă Petruța dar și bibliotecara școlii, Corina Godri, elevii claselor a II-a și a III-a au dat viață operei eminesciene printr-un medalion de poezii și cântece pe versurile poetului național, după care au vizionat filmul „Un bulgăre de humă”, care a prezentat prietenia dintre poetul nepereche și povestitorul Ion Creangă.  „Copiii au prezentat un montaj foarte frumos de cântece și poezii, completat de prezentarea importanței lui Mihai Eminescu pentru cultura noastră națională, omul deplin al culturii noastre, cum l-a denumit Constantin Noica. Am observat că elevii cunosc foarte multe lucruri despre Eminescu. Poetul intră în sufletul lor atât prin opera sa, cât și prin muzică, romanțe sau alte melodii care se cântă, astfel că versurile lui Eminescu ajung să fie percepute și înțelese chiar și de cei mai tineri”, a transmis Angela Macarie, bibliotecar în cadrul Secției de Ară a Bibliotecii Județene Mureș.

Frumusețea versului lui Eminescu

1 eleviÎncântate de momentul dedicat marelui poet au fost și cadrele didactice, care au subliniat importanța cunoașterii operii eminesciene încă din primii ani de școală. „Prin astfel de evenimente versurile marelui poet ajung la sufletul acestor copii, sunt poezii citite de ei încă din clasele a II-a și a III-a. În programa școlară, există deja câteva texte ale poetului pe care copiii le studiază, poezii mai ușurele precum „Somnoroase păsărele”, „Cu penetul ca sideful” și „Revedere”, iar ei „gustă” din plin din frumusețea versului lui Eminescu. Poeziile fac o introducere în universul eminescian pentru acești elevi, atât de necesare și importante în construcția lor intelectuală”, a precizat profesoara Camelia Mateș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PUG reactualizat la Tăureni

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a avizului de …

Share
Share