„Luceafărul” poeziei românești, sărbătorit la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza” Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 753 Vizualizări

„Luceafărul” poeziei românești, sărbătorit la Gimnaziul „Alexandru Ioan Cuza”

1Elevii Scolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”, din Tîrgu Mureș l-au sărbătorit vineri, 15 ianuarie, pe marele poet român Mihai Eminescu, la 166 de ani de nemurire. Cei mai mici dintre ei au format echipe și au răspuns la o serie de întrebări despre viața poetului, iar elevii clasei a VIII-a au recitat poezii și i-au adus un omagiu „Luceafărului” poeziei românești.

„Sărbătorirea poetului național al României este o datorie de suflet pentru fiecare român. Este ziua în care fiecare elev al țării noastre trebuie să afle informații despre omul care ne-a dat acea unicitate a poeziei eminesciene într-o limbă bogată, frumoasă și expresivă”, au transmis elevii clasei a VIII-a. Peste 50 de elevi s-au implicat în momentul special pregătit în detaliu. „Pentru această zi, noi am pregătit două activități. Clasele a VIII-a au pregătit un montaj în care au prezentat informații despre viața lui Mihai Eminescu și au recitat o parte din poeziile sau din operele sale epice. Partea a doua a constat într-un concurs la care au participat copiii claselor mici, în special clasele a V-a și a VI-a. Concursul a constat într-un chestionar cu întrebări. Ei au primit o bibliografie pe care au citit-o și pe baza acelei bibliografii au fost pregătite niște întrebări la care au răspuns. S-au format echipaje iar la sfârșit au primit și premii. În cele două activități, au fost implicați în total în jur de 55 de elevi”, a declarat Daniela Szekely, profesor de limba și literatura română

2Omagiu adus poetului Mihai Eminescu
Dascălii au afirmat că e necesar ca elevii să conștientizeze că nu trebuie să uite cine sunt și de unde vin, iar literatura reprezintă o bază a vieții. „În fiecare an, îl omagiem pe Mihai Eminescu și de fiecare dată încercăm să venim cu ceva nou. Încercăm să conștientizăm elevii că nu putem uita cine suntem și de unde venim. În opera lui Mihai Eminescu găsim absolut toate temele literare pe care ei le vor studia pe parcursul celor doisprezece ani de școală, așa că încercăm să-i facem să înțeleagă că literatura este oarecum o bază a vieții noastre”, a explicat prof. Daniela Szekely.
Prof. Daniela Szekely a mai spus că există, de obicei, două categorii de elevi: cei care sunt interesați și pasionați de lectură, dar și cei care nu pot fi atrași spre lectură, spre poezie și frumos.

Elevii, încântați de operele lui Mihai Eminescu
6„Eu am citit ce mi-a spus doamna dirigintă. Poeziile scrise de Mihai Eminescu mi se par foarte frumoase, iar poezia mea preferată este „Revedere”. Îmi place să citesc, mai ales când nu am ce să fac.”
7„Și eu m-am pregătit pentru astăzi cu poeziile pe care ni le-a dat de citit doamna dirigintă și am mai citit câte ceva despre Mihai Eminescu.”
8„Îmi place să citesc iar poezia mea preferată este „Luceafărul”.
9„Mi-a plăcut că s-au implicat toate clasele la această serbare și că împreună ne-am putut bucura de acest mare poet. Poeziile „Luceafărul” și „O, rămâi!”, îmi plac foarte mult.”
10„Poezia mea preferată este „O, rămâi!”. Cred că este foarte important ca noi să cunoaștem opera lui Mihai Eminescu.”
11„Îmi plac toate poeziile scrise de Mihai Eminescu și mă bucur că am făcut parte din acest moment. Pentru acest spectacol ne-am pregătit intens și am repetat mult ca să iasă bine. Consider că este foarte important pentru toți elevii să cunoască opera lui Mihai Eminescu.”
12„Cred că ne-a ieșit foarte bine această serbare. Mie îmi place foarte mult poezia „La mijloc de codru.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE