Home / Administratie / Traian Băsescu, în proces la Tîrgu Mureș din „eroare”

Traian Băsescu, în proces la Tîrgu Mureș din „eroare”

Moga_1

Luni a început la Tîrgu Mureș, la Curtea de Apel, procesul în care este intimat fostul președinte al României, Traian Băsescu. Acesta alături de 10 intimați a fost dat în judecată de către Teodor Moga (foto), administratorul MTS Company. Petentul a susținut însă că numele fostului președinte apare dintr-o eroare în acest dosar. Cauza a fost amânată la cererea petentului, care a solicitat amânarea pentru lipsă de apărare.

 

Teodor Moga, administratorul MTS Company, firma care a fost angajată înainte de 2000 pentru lucrările de reabilitare a Complexului de Agrement și Sport Mureșul, i-a dat în judecată pe Traian Băsescu, ex-președintele României, Dorin Florea, primarul municipiului Tîrgu Mureș, Kiss Imola, directorul economic al Primăriei Tîrgu Mureș, Radu Ghețea, președintele CRC Bank, judecătorii Florin Lupașcu, Natalia Roman, Codruța Sălcudean și mai mulți avocați. De fapt, acesta a fost nemulțumit de soluția dată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție care a decis netrimiterea în judecată a intimaților mai sus amințiți.
Prezent la proces, care s-a judecat în camera de consiliu, având acces doar părțile și apărătorii acestora, Teodor Moga ne-a declarat că numele ex-președintelui Traian Băsescu apare din greșeală. “Pe Traian Băsescu l-am înjurat eventual așa odată, așa cum îi înjurăm pe președinții țării, nu am niciun motiv în acest dosar să mă plâng împotriva sa. Figurează, o fi scos vreun procuror din eroare numele acesta, dar eu nu îmi amintesc să-I fi scris numele, nici nu l-am pomenit în cei 10 ani nici la biserică, nici în altă parte. (…) Numai dacă l-am înjurat undeva pe stradă și m-au înregistrat. Eu nu l-am pomenit niciodată, decât dacă cel care a redactat plângerea mea o fi scris din prostie, dar eu nu am avut motiv”, a declarat Teodor Moga.
Ex-președintele Traian Băsescu a depus o întâmpinare în cauză.
Administratorul MTS Company l-a acționat în judecată pe președintele CEC Bank pentru: “Pe acesta l-am pomenit pentru că erau depuse cauțiuni de circa 11 miliarde de lei vechi și nu le dădea drumul, desi instanța a dispus să se plătească din aceasta obligațiile consiliului și ale Primăriei Tîrgu Mureș, dispunere care până la urmă s-a realizat cu actul lor de voință”.
Judecătorii și avocații apar în dosar, susține petentul, pentru că au prelungit procesul pe care acesta îl avea cu autoritățile locale mai bine de 10 ani după ce a primit câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Niciun intimat nu s-a prezentat la proces, fiind prezent doar un apărător pentru avocații din Cluj-Napoca.
La primul termen, Teodor Moga a solicitat amânarea cauzei, pentru lipsă de apărare, deoarece a primit citația pentru proces doar sâmbătă. Judecătorul a încuviințat amânarea și a dat un nou termen pentru data de 8 februarie.
Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: „Pietonalizarea” străzilor din Târgu Mureș, beneficii pentru HoReCa

Nu doar în „străinezia”, ci și la noi în România se pot întâlni multe orașe …