BC Mureș, victorie greu conturată, două puncte importante BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 63 Vizualizări

BC Mureș, victorie greu conturată, două puncte importante

bc mures

O nouă victorie chinuită pentru BC Mureș

În etapa a XVI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a câștigat din nou cu mari emoții partida susținută luni seara pe teren propriu cu BC Timișoara, scor 92-88 (24-24, 24-30, 22-20, 22-14). Porniți favoriți după evoluțiile celor două echipe în acest sezon, în care timișorenii au obținut doar două victorii, mureșenii au obținut victoria în special datorită evoluției de excepție a lui Goran Martinic, care a înscris 33 de puncte și a reușit un record la reușitele de la distanță, cu 9 aruncări reușite din 14 tentative. La cestea a adăugat un coș de 2 puncte din 3 aruncări și toate cele 4 libere de care a beneficiat. BC Mureș a început bine partida, cu un 6-0 după 2 minute și jumătate. Modificările de ultim moment din lotul echipei de pe Bega au adus schimbări majore în jocul echipei vizitatoare, care nu a mai fost aceeaşi pe care mureșenii au învins-o relativ uşor în turul campionatului. Sosirea câtorva jucători de certă calitate a creat serioase probleme mureșenilor pe parcursul primei reprize, mai ales în defensivă. Bănățenii au revenit în a doua jumătate a primului sfert, după care s-a mers cap la cap și sfertul s-a încheiat la egalitate mai mult datorită celor două „treițe ale lui Polyak reușite spre finalul actului. În partea a doua, apărarea mureșenilor a fost una aproape visătoare, îndeosebi în partea a doua a sfertului secund. „Tigrii” au primit 54 de puncte în cele 20 de minute ale primei reprize și au intrat la pauză cu un deficit de 6 puncte.

 

Răsturnarea s-a produs spre final
După pauză oaspeţii au reuşit să mai adauge 8 puncte avantaj pe tabelă în primele minute, s-au desprins la 14 puncte (62-48) și au avut atacul la acest scor. Mohammed a înscris primul coș după aproape trei minute de joc, dar oaspeții au menținut diferența în jurul graniței de 10 puncte până spre finalul sfertului trei. Avantajul nu s-a mărit doar datorită reușitelor lui Martinic, care a fost providențial în această perioadă. Reuşitele lui Dapa şi Jeremic, ambii în vervă au fost anulate și de reușitele lui Mohammed, Fraseniuc şi Gajovic, care au strâns scorul. Martinic reușea apoi a şasea triplă a sa și peste 2 minute tot el a a micşorat diferenţa la 9 cu două libere. Ivanovic a marcat și el din apropiere, iar Martinic şi Fraseniuk au strâns scorul la -4 la ultima pauză. Se anunța un nou final electrizant. Triplele lui Mohammed şi din nou Martinic de la începutul ultimului sfert au făcut un parţial 10-0 și BC Mureș a trecut în avantaj. Oaspeţii au mai egalat încă o dată, dar două reușite ale lui Fraseniuk şi același Martinic, completate de două acținuni ale lui Mohammed finalizate de dunkul şi tap-in-ul lui Lázár. Cu 43 de secunde înainte de finalul partidei însă, mureșenii au fost sancționați cu 2 libere, ambele marcate și imediat o neatenție a dus la o minge furată valorificată de o triplă a lui Zivanovic. Timişorenii au ajuns la o singură posesie, dar nu au putut ieși din jumătatea proprie și au pierdut mingea la 34 de secunde rămase. Meciul a fost decis de libera transformată de Mohammed, când mai erau doar 5 secunde și o „teriță” nu mai putea schiba numele învingătoarei. Acesta din urmă a înscris 15 puncte, împreună cu Martinic reușind 48 de puncte din zestrea echipei. Ceilalți marcatori pentru BC Mureş au fost: Lázár 10, Fraseniuk 7, Ivanovic 7 (1), Gajovic 7, Polyák 6 (2), Barro 5, Jurevicus 2.
Pentru BC Timişoara au înscris: Dapa 24 (4×3), Jeremic 20 (4), Veselinov 12 (2), Zivanovic 9 (3), Dundjerski 8, Toth 6, Milencovici 5 (1), Warren 4.

 

Un loc secund provizoriu
Cu această victorie, BC Mureș se menține în plasa liderului CSM Oradea, care rămâne în fruntea clasamentului datorită victoriei din jocul direct, câștigat de bihoreni la Târgu-Mureș cu 85-76. Cu același număr de înfrângeri este și U BT Cluj-Napoca, dar aceasta are un joc mai puțin disputat, sau Steaua CSM Eximbank București, cu două restanțe. Una dintre acestea este cea cu BC Mureș din tur, care se va disputa miercuri, 27 ianuarie, la Târgu-Mureș. Înaintea cestui meci, cele două se vor întâlni sâmbătă, 23 ianuarie, la București, de la ora 19.30. A doua restanță a bucureștenilor se dispută astăzi, în compania celor de la U BT Cluj-Napoca, partidă în urma căreia mureșenii pot coborî un loc (în cazul victoriei clujenilor), dar una din cele două formații va suferi a șasea înfrângere.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE