Consiliere gratuită pentru pacientele diagnosticate cu cancer de sân Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 107 Vizualizări

Consiliere gratuită pentru pacientele diagnosticate cu cancer de sân

cancer sanAsociația Română de Cancer – Grup Destine Comune reia, în această perioadă, proiectul „Grup de sprijin și consiliere pentru sănătatea sânului”, ceea ce înseamnă că pacientele diagnosticate cu cancer de sân sunt așteptate să se înscrie în grupurile de sprijin pentru a primi, în mod gratuit, suport, consiliere medicală, consiliere psihologică și consultanță juridică.

Coordonatorii programului preconizează că ședințele de grup vor începe în luna februarie sau martie. „Grupul se formează din 8 – 10 persoane și într-un an organizez cam două grupuri, în funcție de solicitări. Informația ajunge mai greu la paciente și sunt mai reticente, însă în momentul în care vorbesc cu ele față în față se arată interesate. De aceea, este important ca medicii să le transmită această informație și să le încurajeze. În luna februarie sau martie ne propunem să începem un nou grup de sprijin”, a precizat coordonatorul programului Sabina Cozma.

Ce cuprind ședințele de grup
Potrivit coordonatorilor programului, activitățile grupului de sprijin cuprind întâlniri cu specialiști din domenii diferite, cum ar fi: oncologie, radioterapie, fizioterapie, psihoterapie, terapii complementare, alimentație și nutriție; activități speciale de reducere a depresiei și a stresului și acțiuni menite să îmbunătățească starea de spirit și calitatea vieții. „Pacientele sunt dezorientate și în prima fază se orientează pe partea medicală. Abia apoi apelează și la noi, la psihologi. Pacientele tinere sunt mai deschise, însă vestea proastă este că numărul pacientelor tinere diagnosticate cu cancer la sân a crescut. În trecut, erau puține paciente sub vârsta de 30 de ani, dar acum sunt din ce în ce mai multe”, a arătat Sabina Cozma.
Ședințele de grup se vor desfășura la sediul Asociației, situat pe strada Cuza Vodă, nr. 22, Casa Sindicatelor, etaj II, camera 32, Tîrgu Mureș. Programul își propune să îmbunătățească și să mențină la un nivel acceptabil relațiile în familie și societate, să diminueze izolarea și apariția sentimentului că este greu de înțeles de către alte persoane, să crească sentimentul de utilitate și respectul față de propria persoană, să ajute la exprimarea și înțelegerea propriilor emoții și sentimente și să găsească sprijin informațional, moral și legal. Informații suplimentare despre înscrieri se pot obține de la coordonatorul programului Sabina Cozma, la numărul de telefon 0746-108.544.

Cancerul de sân, cea mai frecventă formă de cancer
În România, cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer ginecologic, anual înregistrându-se peste 3.000 de decese ca urmare a diagnosticării tardive şi a complicaţiilor survenite. Potrivit statisticilor naţionale, avem de ce ne îngrijora, deoarece una din opt femei a făcut sau va face la un moment dat în viaţă cancer mamar. Aceleaşi statistici mai arată şi că, în ciuda faptului că la noi în ţară incidenţa bolii este scăzută faţă de alte state dezvoltate, rata mortalităţii este cu mult mai crescută.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE