Curs de educație rutieră în mersul cu bicicleta Social
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 197 Vizualizări

Curs de educație rutieră în mersul cu bicicleta

bicicleta

Academia Velo anunță elevii cu vârste între 14-18 ani că se pot înscrie la cea de-a II-a etapă a cursului de educație rutieră pe bicicletă. Înscrierile sunt gratuite în limita locurilor disponibile.

De la teorie, la practică

Cursul conține 3-4 module cu câte două ore din care un modul teoretic și 2-3 module practice. Participanții trebuie să se înscrie la curs pe pagina www.academiavelo.ro, să participe la toate modulele cursului (teorie+ practică), iar la sfârșitul cursului vor primi un pachet de absolvire Academia Velo – permis, tricou, husă fluorescent reflectorizantă pe rucsac, lămpi față-spate, elemente fluorescent reflectorizante pe spițele roților. Pentru cei interesați să frecventeze cursurile în grupuri de minim 5 persoane, se pot înscrie se fac la adresa de e-mail: muresonbike@fcmures.org. Perioada de înscriere este între 11-29 ianuarie 2016.

Potrivit informațiilor furnizate de Gál Sándor, director executiv Fundația Comunitară Mureș, cursul urmărește îmbunătățirea cunoștințele elevilor despre Legislația Rutieră și deplasarea corectă pe bicicletă în trafic.

În cadrul programului Academia Velo elevii la orele de teorie vor învăța despre cele mai importante reguli de circulație, indicatoare, echiparea/reglarea corectă a bicicletei, cele mai frecvente tipuri de accidente dintre bicicliști și mașini. La partea practică tinerii vor dobândi cunoștințe legate de pornire, oprire, semnalizare, asigurare, depașirea obstacolelor și menținera ecilibrului.

Obiectivul principal al proiectului Academia Velo este creșterea siguranței rutiere prin educarea, conștientizarea bicicliștilor și șoferilor despre legislația rutieră și cauzele cele mai frecvente ale accidentelor în care sunt implicați bicicliștii și creșterea numărului de bicicliști, contribuind astfel la o mobilitatea urbană sustenabilă și creșterea calității mediului urban

Proiectul este implementat de către Fundația Comunitară Mureș și Asociația Pro Biciclo Urbo.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE