Home / Social / Câți mureșeni au solicitat carte de identitate provizorie, anul trecut

Câți mureșeni au solicitat carte de identitate provizorie, anul trecut

Distribuie

acte-de-identitate
În cursul anului trecut, în baza cererilor depuse de cetăţeni, au fost produse 60.233 acte de identitate, din care 57.388 cărţi de identitate și 2.845 cărţi de identitate provizorii, potrivit informațiilor date de Codruța Sava, director executiv Direcția Județeană de Evidență a Populației Mureș.

Cetățenii pot solicita eliberarea unei cărți de identitate provizorii în situațiile în care solicitantul nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate sau în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, care locuiesc temporar în România. Cartea de identitate provizorie se eliberează în cazul în care persoana nu are certificat de naştere, certificat de căsătorie, dovada adresei de domiciliu sau dovada divorţului. Eliberarea cărții de identitate proviziorii se face în baza unei cereri tip care se primește de la ghișeu, 3 fotografii mărime 3×4 cm cu bandă albă de 7 mm, chitanţa cu care se face dovada achitării contravalorii cărţii de identitate provizorii – 1 leu şi a taxei extrajudiciare de timbru – 5 lei și declarația de consimțământ, dată în fața lucrătorului de la ghișeu, de către titularul spațiului de locuit, cu actul de identitate original asupra sa.Termenul de valabilitate al cărții de identitate provizorii se stabilește de serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor emitent și nu poate fi mai mic de 30 de zile sau mai mare de un an.

 

De asemenea, verificati

Pagube tot mai mari și dese cauzate de urși în județul Mureș

Distribuie S-au înmulțit vertiginos pagubele produse de urși în anumite zone ale județului Mureș, cei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.