Ciprian Dobre, declaraţie despre alegerile locale din 2016 Politic
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 405 Vizualizări

Ciprian Dobre, declaraţie despre alegerile locale din 2016

dobre
Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, totodată co-preşedinte al PNL Mureş, a declarat marţi, 19 ianuarie, pentru cotidianul Zi de Zi, că este de părere că alegerile pentru funcţia de primar, respectiv pentru cea de preşedinte al Consiliului Judeţean, să se desfăşoare în două tururi de scrutin.

Apel la „Modelul consacrat constituţional”

Co-preşedintele PNL Mureş şi-a argumentat opinia afirmând că toate alegerile uninominale, unipersonale, trebuie să ia modelul consacrat constituţional. „Categoric, după ce PSD în anul 2014 a reinventat şi a infectat din nou administraţia publică locală cu migraţia aleşilor locali, noi socotim că înainte de orice altă discuţie, prima reparaţie este de a reveni la două tururi de scrutin. Avem constituţional reglementat cum se alege uninominal o persoană în România, şi anume preşedintele României. Dar Constituţia reglementează această formă de alegere în două tururi. De la Constituţie, de la preşedintele României în jos, toate alegerile uninominale, unipersonale, trebuie să ia modelul consacrat constituţional pentru un asemenea tip de alegeri. De asemenea, cred că această modalitate de vot trebuie aplicată şi pentru preşedintele Consiliului Judeţean, ales de către oameni în două tururi de scrutin, pentru ca acea persoană într-adevăr să fie reprezentativă”, a precizat Ciprian Dobre.
De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a subliniat că potrivit sondajelor, peste 60% din persoanele cu drept de vot sunt de acord cu alegerea primarului şi a preşedintelui de Consiliu Judeţean în două tururi. „Cred că propunerea liberalilor are şanse foarte mari să fie pusă în practică, penru că s-a constatat faptul că mai bine de jumătate din populaţia României, peste 60% din populaţia României cu drept de vot, îşi doreşte alegerea primarului din două tururi de scrutin şi a preşedintelui Consilului Judeţean de asemenea, în mod direct, de către cetăţeni, în două tururi de scrutin. Nu văd cine ar putea să fie împotriva voinţei practic a poporului român, a societăţii în general. Evident, în afara PSD-ului. PSD niciodată nu a respectat votul cetăţenilor români şi de fiecare dată a încercat să îl disimuleze şi să îl exploateze în favoarea partidului lor”, a punctat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE