Home / Social / Peste 900 de activități de coordonare, în 2015, la Evidența Persoanelor

Peste 900 de activități de coordonare, în 2015, la Evidența Persoanelor

codruta-sava-660x495
Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor (DJEP) Mureș a oferit, anul trecut, sprijin metodologic şi îndrumare tuturor ofiţerilor de stare civilă, funcţionarilor publici ce au delegate atribuţiile de stare civilă, înregistrând un număr de 927 activităţi de coordonare.

Pentru aceste acțiuni s-au organizat echipe de control formate din 2-3 consilieri care s-au deplasat la primăriile municipale, orăşeneşti şi comunale în baza graficelor de deplasare şi a planurilor de control tematice şi au procedat la verificarea activităţii desfăşurate pe linie de stare civilă de către aceste structuri, verificându-se activitatea de la ultimul control şi până în prezent. Au fost efectuate 117 controale de fond, din care 22 la municipii şi oraşe , Tîrgu Mureş, Reghin, Sighişoara, Târnăveni, Luduş, Sovata, Iernut, Ungheni, Sângeorgiu de Pădure, Sărmaşu, Miercurea Nirajului şi 95 la comune. Potrivit informațiilor date de Codruța Sava, director executiv DJEP Mureș, au fost efectuate activităţi de verificare a modului de întocmire a 16.197 de acte de stare civilă și eliberarea a 26.593 de certificate de stare civilă. Ofiţerii de stare civilă au eliberat un număr de 150 extrase multilingve de pe actele de stare civilă, din care 103 certificate de naştere, 44 de căsătorie și 3 de deces.

Ce alte activități s-au mai derulat

De asemenea, au fost controlate activităţile referitoare la înregistrarea a 28 adopţii, a 111 acte de naştere tardive, transcrierea a 646 de certificate/extrase obţinute de cetăţenii români aflaţi în străinătate, 12.455 comunicări de menţiuni, 812 sentinţe civile rămase definitive, 43 divorţuri administrative, 33 rectificări de acte de stare civilă și 2 anulări, din care 1 act de naştere şi 2 menţiuni aplicate greşit.
La finalul acţiunilor de control s-au întocmit procese-verbale de control, prin care au fost stabilite măsuri în scopul remedierii deficienţelor constatate, termene de realizare şi persoanele responsabile cu ducerea la îndeplinire.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Șofer” inconștient arestat de Poliția Mureș

Polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Târgu Mureș au oprit în trafic miercuri, 20 octombrie, …