Va pleca aşa uşor Dorin Florea? Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 350 Vizualizări

Va pleca aşa uşor Dorin Florea?

florea 1
Actualul primar al municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a postat marţi, 19 ianuarie, un mesaj pe reţeaua de socializare Facebook, în care arată că în cazul în care va candida la un nou mandat de primar va ţine cont doar de voinţa electoratului, şi nu de dorinţa unor lideri politici.

Florea: “Nu am luat încă o decizie”

Mesajul co-preşedintelui PNL Mureş a venit după ce cu o zi înainte numele său apărea în presa naţională pe o listă de şase liberali a căror candidaturi nu erau validate, deocamdată, de Biroul Politic Naţional al PNL. “Pentru cei interesaţi de candidatura mea pentru un nou mandat pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş, doresc să vă anunţ că nu am luat încă o decizie. Aceasta va fi luată, ca întotdeauna, în funcţie de dorinţa târgumureşenilor, care ştiu ce reprezintă acest oraş. Precizez că niciodată nu am luat decizia de a candida în funcţie de dorinţa unor lideri de partid”, a precizat Dorin Florea, pe pagina sa de Facebook.

“Undă verde” pentru 14 candidaţi

Potrivit HotNews.ro, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional al PNL de luni, 18 ianuarie, numele lui Dorin Florea era vehiculat pe o listă de şase nume ale căror candidaturi nu erau validate, deocamdată, de conducerea centrală a partidului, alături de Narcis Ionuţ Sofianu (Piteşti), Florian Nicolae (Giurgiu), Marius Ţepeluş (Miercurea Ciuc), Ioan Bălan (Suceava) şi Florin Titirişcă (Alexandria).
Conform aceleiaşi surse, conducerea naţională a liberalilor a validat, prin vot, 14 candidaţi pentru următoarele primării de municipii reşedinţă de judeţ: Mircea Hava (Alba Iulia), Gheorghe Falcă (Arad), Dragoş Luchian (Bacău), Cătălin Boboc (Brăila), Ioan Popa (Reşiţa), Emil Boc (Cluj Napoca), Pavel Badea (Craiova), Nicuşor Ciumacenco (Galaţi), Petru Mărginean (Deva), Daniel Cârjan (Drobeta Turnu Severin), Marius Bodea (Iaşi), Andrei Voloşevici (Ploieşti), Nicolae Robu (Timişoara) şi Marius Balaşa (Slatina). “Am validat în Colegiul Director Naţional după ce toate procedurile interne au fost îndeplinite pentru 14 municipii reşedinţă de judeţ”, a afirmat Vasile Blaga, co-preşedinte al PNL, citat de HotNews.ro.

Dobre: “Este doar o confuzie”

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Ciprian Dobre, de asemenea co-preşedinte al PNL Mureş, a precizat că lista publicată în mass media cu candidaţii care nu au fost validaţi, deocamdată, este „o confuzie” deoarece candidaturile din judeţul Mureş nu au fost încă analizate de conducerea centrală a partidului. „Nu a fost pusă în discuţie nici candidatura domnului Florea şi nici a altora. Din capul locului consider că este doar o confuzie ceea ce s-a comentat în ultimele zile. Nu a fost luată încă în discuţie candidatura domnului Florea, au fost luate în discuţie anumite candidaturi şi altele chiar nu au fost luate în discuţie, inclusiv candidatura celui care vă vorbeşte nu a fost luată în discuţie. Nu s-a discutat încă în judeţul Mureş. Chiar nu am înţeles de ce s-a speculat pe această temă”, a declarat Ciprian Dobre, care deţine şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş. „Am văzut lista aceea în presă, dar asta nu înseamnă că ce a apărut în presă are vreo legătură cu şedinţa Partidului Naţional Liberal. Absolut niciuna”, a adăugat Ciprian Dobre.

Lista candidaţilor, finalizată în februarie?

Întrebat care este stadiul întocmirii listei de candidaţi liberali din judeţul Mureş pentru alegerile locale din acest an, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a susţinut că totul se află în grafic. „La nivelul judeţului Mureş, lucrăm la listele de candidaţi. Sperăm ca în luna februarie să o şi definitivăm”, a menţionat Ciprian Dobre.

Consiliul Naţional al PNL a votat, în decembrie 2015, decalogul de integritate pentru candidaţii de la alegerile locale din acest an. Cele 10 criterii de integritate pentru candidaţii liberali sunt următoarele:

1. Lustraţie
Să nu fi fost membru sau colaborator al fostei securităţi şi să nu fi fost dovedit ofiţer acoperit;
Să nu fi deţinut funcţii retribuite în aparatul de conducere al Partidului Comunist Român, la orice nivel.
2. Traseism
Să nu îşi fi schimbat apartenenţa politică astfel încât să fie candidat pentru al treilea partid politic, altfel decât prin fuziuni.
3. Nepotism
Să nu fi angajat în funcţii, în cadrul instituţiilor publice pe care le-a condus sau le conduce, soţul/soţia, rude sau afini de gradul I.
4. Contracte cu statul
Să nu fie parte în afaceri sau contracte cu instituţia pentru care candidează sau în instituţii din subordinea acesteia.
5. Fals în declaraţii
Să nu aibă nereguli sau falsuri constatate prin decizii definitive, în declaraţia de avere sau interese.
6. Incompatibilitate şi conflict de interese
Să nu se afle sub efectul unei decizii definitive de incompatibiltate sau conflict de interese.
7. Atitudini discriminatorii
Să nu fi avut declaraţii sau atitudini rasiste, şovine, xenofobe sau discriminatorii constatate prin hotărâri definitive.
8. Datorii la buget
Să nu înregistreze datorii la bugetul local, mai vechi de un an, în calitate de persoană fizică.
9. Plagiat
Să nu fi fost dovedit prin hotărâri judecătoreşti definitive că a obţinut diplome sau alte titluri prin plagiat.
10. Probleme penale
Să nu fi fost condamnat definitiv pentru o infracţiune de corupţie, pentru infracţiuni comise cu violenţă sau pentru alte infracţiuni cu intenţie;
Să nu fi început împotriva sa urmărirea penală pentru infracţiuni de luare/dare de mită sau infracţiuni comise cu violenţă;
Să nu fi fost trimis în judecată pentru alte infracţiuni comise cu intenţie
Să nu se afle într-o măsura preventive – arest, arest la domiciliu sau control judiciar pentru orice infracţiune cu intenţie.

După ce Dorin Florea a postat pe pagina sa de Facebook mesajul cu privire la candidatura sa pentru un nou mandat de primar, câteva zeci de internauţi au comentat, pro şi contra, pe marginea anunţului făcut de actualul primar al municipiului Târgu-Mureş:
Cristi Vultur: „Nu plecaţi urechea la nătângi. S-a găsit Blaga V. să judece…”
Mihaela Kiraly: „Domnule primar, rămâneţi în continuare cu toate că se zice că nu aţi făcut nimic pentru noi şi pentru oraş!!! Aţi făcut fooooarte multe pentru oraş şi eu personal vă mulţumesc că am o casă!!! Dumnezeu să vă dea muuultă sănătate!!!”
Daniel Man: „Cu cine va mai vota Valea Rece dacă nu mai candidaţi?”
Georgeta Suciu: „Ar fi bine să nu ne lăsaţi pe mâinile cine ştie cui!!! A-ţi făcut foarte multe pentru oraşul nostru, deci şi pentru mine.”
Vasile Bondariuc: „Acest om este un feroce prădător politic care vrea să se reinventeze, atunci când adulmeci prada în alegătorul speriat ca o antilopă şi ştii că ura cu care tu îi otrăveşti creierul te va aduce în cărţile puterii. Naţionalist care nu iubeşte altceva decât pe el însăşi, practică amorul de sine în grup, sub lozinca dragostei de ţară.”

Mişcarea Populară, în aşteptare…
Liderul Mişcării Populare Mureş, Nicolae Matei, a declarat luni, 18 ianuarie, că numele candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş va fi anunţat în maxim o lună, informează Agerpres. „Încă nu am propus un candidat, dar vom avea un nume pe care îl vom susţine. În maximum patru săptămâni îl vom anunţa, depinde însă de numele cu care vor ieşi partidele mari. Avem un nume, dar încă nu e validat, îl vom anunţa după validare”, a afirmat Nicolae Matei, citat de site-ul www.agerpres.ro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE