Home / Invatamant / „Eminescu” prin ochi de copil, la Grebenişu de Câmpie

„Eminescu” prin ochi de copil, la Grebenişu de Câmpie

11Începem fiecare an sub semnul lui Eminescu, al suferinței omului care a înțeles și a simțit atât de mult, încât a fost atât de singur și unic. Noi, „epigonii”, încercăm să îl prețuim și-i mulțumim lui Dumnezeu că ni L-a dăruit.

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Vasile Pop” din Grebenişu de Câmpie nu au uitat de una dintre cele mai importante zile din istoria culturii româneşti, 15 ianuarie. Astfel, elevii au sărbătorit aniversarea a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, printr-un concurs la nivelul şcolii, intitulat „Mihai Eminescu prin ochi de copil”. Sub îndrumarea profesoarei de Limba şi literatura română, Dumitrița Pop, elevii au reuşit să redescopere frumusețea şi originalitatea poeziilor eminesciene.

12

Activitatea a debutat printr-o prelegere suținutã de prof. Dumitriţa Pop, consacrată rolului culturii naționale, vieții şi operei „Luceafărului poeziei româneşti”, fiind urmată de cele trei probe ale concursului: secțiunea de recitări „Cele mai frumoase versuri”, expoziție de planşe „Mihai Eminescu – povestea vie în imagini”, precum şi o secțiune de creație intitulată „Pe urmele lui Eminescu”. „Manifestarea s-a încheiat cu interpretarea unor cântece din opera marelui poet, timp în care lucrările au fost analizate şi punctate de către juriul format din cadre didactice. Premierea a fost făcută într-un cadru festiv, elevii primid diplome de excelență şi de participare. Toți elevii au participat cu devotament, iar rezultatele excepționale au demonstrat asta. S-au remarcat cu rezultate deosebite elevii: Gall Alex din clasa a VII-a A, Socaci Lavinia din clasa a VIII-a A, Pop Adrian din clasa a V-a A, Ignat Brenda din clasa a VI-a, Cordoş Lorena din clasa a VIII-a A, Rostaş Romeo din clasa a V-a A, iar la secțiunea de creație/ pe grupe, au dat dovada de multă imaginație şi creativitate elevii clasei a VI-a A”, a precizat prof. Dumitriţa Pop.

Citeste si:  ”Școala mea de vis”, concursuri pentru elevii din Târgu Mureș

13

Cadrele didactice implicate au finalizat activitatea în aplauzele tuturor şi cu speranța cã elevii vor reveni în fiecare an, pe 15 ianuarie, cu inimile deschise în amintirea acestor clipe unice din istoria culturii româneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Conducere nouă la Liga Studenților Târgu Mureș

Anul 2022 a început la Liga Studenților din Târgu Mureș cu o nouă structură de …