Finală în doi pentru funcţia de rector al Universităţii „Petru Maior” Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 944 Vizualizări

Finală în doi pentru funcţia de rector al Universităţii „Petru Maior”

upm 1Alegerile penru funcţia de rector al Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş va aduce faţă în faţă doi candidaţi: actualul rector, prof. univ. dr. Călin Enăchescu şi conf. univ. dr. Daniel Ştefan, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative.

upm 2

Călin Enăchescu, 19 ani de experienţă managerială

Doctor în informatică, în vârstă de 57 de ani, prof. univ. dr. Călin Enăchescu a precizat că şi-a depus candidatura pentru al doilea mandat de rector din dorinţa de a continua proiectele demarate în perioada 2012-2015, dar şi pentru a-şi pune experienţa managerială de 19 ani în slujba Universităţii „Petru Maior”. „Mă simt obligat să-mi asum continuarea activităţii manageriale începută în mandatul anterior ca un act de respect faţă de membrii comunităţii academice din Universitatea „Petru Maior”. Chiar dacă actualul context al societăţii româneşti în ansamblul său, şi în particular cel al învăţământului superior şi a universităţii noastre, nu este în măsură să stimuleze preluarea unor atribuţiuni de mare răspundere managerială cum este şi cea de rector, consider că am obligaţia de a-mi oferi experienţa acumulată în cei 19 ani de activitate managerială în slujba universităţii noastre. Implicarea mea în ultimii 19 ani, ca decan, prorector didactic şi rector în procesele complexe ale managementului universităţii m-au făcut să fiu organic angrenat în multiplele programe şi acţiuni care îmi conferă experienţa necesară pentru a asigura existenţa şi dezvoltarea Universităţii „Petru Maior”, a subliniat prof. univ. dr. Călin Enăchescu.

upm 3

Ştefan Daniel propune „afirmarea unei noi identităţi”

Născut în urmă cu 39 de ani, conf. univ. dr. Ştefan Daniel îşi desfăşoară activitatea în cadrul Universităţii „Petru Maior” din martie 2002, de atunci şi până în prezent ocupând diverse funcţii: preparator, asistent, lector universitar, conferenţiar universitar, director al Centrului de Instruire şi Perfecţionare, membru al Senatului universităţii, membru al Comisiei de Evaluare şi Atestare a Calităţii din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative şi responsabil la următoarele linii de studiu: Finanţe şi Băci, Contabilitate şi Informatică de Gestiune – IFR şi Gestiune financiar bancară. “Situația actuală ı̂n care universitatea se ı̂ncadrează ı̂ntr-un cadru național ermetic, ı̂n care elementele strategice sunt tratate ı̂n mod similar de majoritatea universităților, nu va face decât să ne plaseze ı̂n aceeași categorie a universităților din eșalonul trei. Soluțiile propuse au ca element definitoriu diferențierea, asumarea unor decizii care să plaseze Universitatea ”Petru Maior” din Târgu-Mureș pe direcții noi, pentru mediul universitar românesc. Doar asumându-ne, îımpreună, dimensiuni strategice inovatoare vom reuși să ne poziționăm semnificativ diferit, în orice clasament național. Afirmarea unei noi identități trebuie să pornească tot de la elementele tradiționale care vizează studentul ca element primordial al vieții universitare, iar toate celelalte acțiuni trebuie să se coordoneze pentru creșterea calității vieții universitare, la nivel didactic, științific și material”, a punctat conf. univ. dr. Ştefan Daniel.

“Marea finală”, în 23 februarie

Potrivit graficului alegerilor, făcut public pe site-ul universităţii, www.upm.ro, alegerea rectorului va avea loc în data de 23 februarie, prin vot universal, direct şi secret al cadrelor didactice şi de cercetare titular, reprezentanţii studenţilor din Consiliile de facultate şi Senatul Universitar. Pentru ca alegerile din primul tur să fie validate, regulamentul prevede un “cvorum necesar de 2/3 din numărul total de electori, majoritate simplă a voturilor valabil exprimate.” În cazul în care va avea loc şi un al doilea tur de scrutin, acesta se va desfăşura în data de 26 februarie şi nu va avea ca şi condiţii de validare limita de cvorum.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE