Cursa mureșencelor de la BC Sirius, stopată pe Bega Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 165 Vizualizări

Cursa mureșencelor de la BC Sirius, stopată pe Bega

bc siriusDupă cinci victorii în cele cinci partide disputate în turul seriei II a Ligii I de baschet feminin, BC Sirius Târgu-Mureș a cedat partida disputată duminică la Timișoara, 52-47 (18-17, 5-12, 11-5, 18-13) în favoarea formației locale Danzio 2. Acest prim așec al echipei antrenorului Steff Zakariás a fost influențat de numeroși factori, culminând cu o evoluție mult sub așteptări a mureșencelor. Fără cea mai înaltă jucătoare în lot, Meszáros Kata fiind rămasă acasă în urma unei accidentări, cu căpitanul Janina Simionca nerefăcută după o accidentare, cu puține antrenamente, la fel ca și Ivácson Zsuzsa, sau alte jucătoare aflate în perioada de sesiune la facultățile pe care le frecventează, mureșencele au cedat la limită primul sfert, dar au intrat la pauză cu avantaj de 6 puncte.

Final controversat, șansă „furată”
După ce în actul secund apărarea mureșencelor a fost depășită cu greu, cu doar 5 puncte înscrise de bănățence, la reluare mureșencele au fost cele care au reușit aceeași performanță. La ultima pauză tabela indica totuși un rezultat de egalitate (34-34) și soarta partidei avea să se decidă în ultimul sfert. Finalul a fost unul foarte tensionat. Pe fondul unei evoluții mai slabe a mureșencelor, gazdele au reușit să treacă la conducere, dar diferența era de o singură posesie în ultimele secunde. Un lucru neobișnuit, cu doi arbitri localnici, aceștia au trecut cu vedera o abatere de teren a gazdelor, jucătoarele s-au pornit, iar bănățeanca aflată la minge s-a dus nestingherit spre panoul advers și a mărit diferența gazdelor.

Următorul joc al echipei mureșene se va disputa duminică, 31 ianuarie, în sala Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș, în compania formației CSU 2 Alba Iulia.
Pentru BC Sisius au înscris: Alina Pop 8, Antonia Radu 8, Parajdi Tékla 7, Gál Emese 7, Janina Simionca 5, Imréh Dorotya 4, Bartha Borbála 4, Pálfi Tünde 4. Au mai jucat Gombos Andrea, Andreea Gherendi și Ivácson Zsuzsa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE