Home / Administratie / În procesul centurii Tîrgu Mureşului, Asociaţia Orizont solicitată să se prezinte

În procesul centurii Tîrgu Mureşului, Asociaţia Orizont solicitată să se prezinte

Distribuie

Foto centura_site

Curtea de Apel Tîrgu Mureş a amânat din nou procesul dintre cei 72 de locuitori din comuna Livezeni şi Guvernul României. La ultimul termen, instanţa le-a solicitat reclamanţilor să prezinte actele constitutive ale Asociaţiei Orizont.

În 21 ianuarie, la Curtea de Apel Tîrgu Mureş a avut loc un nou termen în procesul în care 72 de locuitori din comuna Livezeni solicită anularea articolelor 1, 6 şi 7 din Hotărârea de Guvern Nr. 378 din 2013 privind amplasamentul lucrării de utilitate publică “Varianta ocolitoare a oraşului Tîrgu Mureş pe DN 13 şi DN 15″.
Completul de judecată a decis amânarea, “stabilind în sarcina reclamanţilor obligaţia procesuală să depună la dosar actele constitutive ale Asociaţiei Orizont Livezeni, inclusiv lista tuturor membrilor”.
Cei 72 de locuitori, majoritatea din cartierul Orizont, au acţionat Guvernul în judecată în iulie 2015, solicitând administraţiei centrale să schimbe traseul centurii de ocolire care, potrivit proiectului, trecea foarte aproape de proprietăţile lor.
Vă reamintim că varianta de ocolire urma să lege E 60 de DN 15, trecând prin Corunca, Tîrgu Mureş, Livezeni, Sângeorgiu de Mureş şi Ernei. Potrivit proiectului, şoseaua se întindea pe 11,6 km, iar lucrările de execuţie au fost contractate de compania spaniolă Copisa Constructora Pirenaica. Valoarea de atribuire a contractului s-a cifrat la 134,8 milioane lei fără TVA, lucrările urmând să fie finanţate din Programul Operaţional Sectorial-Transport şi din bugetul de stat. Din cauza suspendării lucrărilor, în urma unei decizii a Curţii de Apel Tîrgu Mureş, Autoritatea de Management a decis că aplicaţia de finanţare pentru acest proiect (elaborată pentru două faze distincte) să fie retransmisă pentru obţinerea finanţării nerambursabile doar în cadrul POIM 2014-2020, după îndeplinirea criteriilor de admisibilitate şi eligibilitate a acestui proiect.
Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 18 februarie 2016.

Despre proiectul centurii şi proces, găsiţi informaţii aici şi aici
Ligia VORO


De asemenea, verificati

Precizări despre eliberarea unei noi cărți de identitate

Distribuie Pentru a evita apariția unor situații neplăcute, vă recomandăm să verificați data la care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.