Share

Home / Invatamant / Colegiul ”Unirea”, îmbogățit literar prin revista „Privitorul spre stele”

Colegiul ”Unirea”, îmbogățit literar prin revista „Privitorul spre stele”

lansare revista la UnireaZilele Colegiului ”Unirea” desfășurate în perioada 18-22 ianuarie au inclus în multitudinea de manifestări culturale și lansarea revistei de creaţie pentru elevi intitulată „Privitorul spre stele”. ”Adunând crâmpeie de gânduri…., de rânduri….„Privitorul spre stele”, este revista literară a celui care și-a descoperit aripile, a celui care a îndrăznit să zboare într-un cer mai înail decît cel al gândului. Este revista temerarului, care a luat în posesie cuvântul, uneori mai timid, alteori îndrăzneț, evadând în lumea fanteziei , în spațiul interior, în bucuriile și frământările adolescenței. Cele două secțiuni ale revistei, ”Cântecul lirei” și ”Plimbări prin pădurea narativă”, inegale ca întindere, sunt de fapt, exerciții de scriere lirice, epice, eseistice, născute din activitatea unui cerc de lectură care și-a propus să ofere modele, cercetări prin studii de caz, lecturi din sfera literaturii române și universale cu diferite încadrări tematice”, a precizat prof. dr. Aurora Stănescu, coordonatorul revistei „Privitorul spre stele”.

Sub semnul culturii, sub semnul valorii  

Primul număr al reviastei aduce în fața cititorilor capitolul ”Cântecul lirei”, printre cei care și-au așternut gândurile literare numărându-se Andreea Boantă, Andreea Velcherean, Andreea Cîmpean, Maria Bucșa, Marius Poponuț, Ciprian Biscoș, Alexandra Marc, Vlad Băjan, Diana Dumbravă, Incze Blanka, Tudor Covaciu. Revistă continuă cu ”Plimbări prin pădurea narativă”, ghid în această plimbare fiind Alexandra Ujică, Casina Țârlea, Fusaru Ștefana, Mihaela Trișcă, Incze Blanka, Andreea Rusu, Ligia Ungur, Andreea Dogaru, Laszlo-Dan Ioana, Oancea Naina, Carina Bianca Zugravu, Cristina Brumă, Alexandra Marc, Andreea Pălăcean, Camelia Ploscar, Doriana Luca, Nicola Sipos, Andreea Loghin și prof. Maria Motorga. ”Pentru noi școala este singurul element de permanență și de continuitate care face legătura între Trecutul sacru și Prezent, pentru a anticipa Viitorul. Prin revista „Privitorul spre stele”elevii cresc astăzi sub semnul culturii și mai ales, sub semnul valorii, prin dăruire, prin talent și prin conștiința apartenenței la o colectivitate atât de înzestrată”, a spus Andreea Năznean, directoarea Colegiului Național ”Unirea”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU cu Ioana Ştefan, a doua medie de 10 din Mureş la Bacalaureat

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a performerilor examenului de Bacalaureat …

Share
Share