Share

Home / Cultură / FOTO: Respect pentru Unirea Principatelor la Reghin

FOTO: Respect pentru Unirea Principatelor la Reghin

DSC_2929Ziua Unirii Principatelor a fost marcată duminică, 24 ianuarie la Reghin cu ocazia spectacolului „Hai să dăm mână cu mână” organizat de Primăria și Consiliul Local Reghin, găzduit de Casa de Cultură Municipală ”Eugen Nicoară”. Reghinenii au umplut la refuz Casa de Cultură ”Eugen Nicoară” duminică seara, martori unui moment de respect adus actului unirii de la 1859, însuflețit de momentele artistice aduse de Orchestra Ansamblul ”Doina Mureșului a Casei Municipale de Cultură ”Eugen Nicoară” din Reghin, Ansamblul Profesionist ”Mureșul”, soliștilor Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad, Dorina Oprea, Leontina Pop, precum și a invitaților de seamă, soliștii Ilie Medrea și Sava Negrean Brudașcu. ”Am trăit un moment de înălțare, mi-am dat seama că cetățenii municipiului Reghin au nevoie de asemenea evenimente. Marius Portik, Simina Cota și toată echipa de organizare a acestui eveniment au făcut o treabă extraordinară, au știut să dea importanța cuvenită acestui eveniment dedicat Unirii Principatelor. După reacția publicului, acest evenimet a fost o reușită, niciun efort nu este în zadar, când ne gândim să facem ceva pentru sufletele noastre. Mulțumiri se cuvin de asemenea lui Ioan Cuza că ne-a facilitat acest moment de sărbătoare. Mulțumesc tuturor reghinenilor prezenți, au fost grozavi. Să trăim, să fim buni, să nu uităm că Dumnezeu este cu noi”, a precizat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.
Seara dedicată Unirii Principatelor la Reghin a fost completată cu tradiționala Hora Unirii, reghinenii și-au dat mâna în tradiționala horă între cele două parcuri din zona centrală a orașului.

[zizigallery id=1889]
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reghin: Acţiune contra căpuşelor şi ţânţarilor

Primăria municipiului Reghin va efectua miercuri, 14 august, începând cu ora 5.00, un tratament contra …

Share
Share