Home / Cultură / Mica Unire, aniversată la Sărmașu

Mica Unire, aniversată la Sărmașu

Distribuie

sarmasu 1Într-o atmosferă de înaltă vibrație patriotică, Unirea Principatelor Române, a fost sărbătorită, vineri 22 ianuarie, la Casa de Cultură din Sărmașu. Activitatea a fost realizată prin colaborarea dintre Consiliul Local Sărmașu, Primăria Orașului Sărmașu și Liceul Teoretic “Samuil Micu”.

Elevii Liceului Teoretic “Samuil Micu” au pregătit un program artistic deosebit, sub îndrumarea profesorilor de la catedra de limbă română. Despre semnificația zilei de 24 Ianuarie a vorbit domnul profesor Radu Tolan, subliniind faptul că România modernă este datorată luptei înaintașilor noștri, pe care avem datoria de a-i respecta și omagia. Programul artistic a cuprins poezii și cântece patriotice, care au înălțat inimile “fraților români”, așa cum au fost salutați participanții de către prezentatorul Bogdan Băldean.

sarmasu 2

S-au recitat poezii din creațiile lui George Coșbuc, Adrian Păunescu, Corneliu Vadim Tudor, Ioan Nenițescu, Grigore Vieru. Toți elevii au recitat cu patos poezii având ca temă dragostea de neam, limba română ca simbol al unității și trecutul glorios al neamului românesc. Sceneta “Moș Ioan Roată și Unirea”, adaptată după povestirea lui Ion Creangă, a fost prezentată de către elevii clasei a VII-a, făcându-ne să înțelegem că “unde-s doi puterea crește”. Corurile “Amadeus” și “Belcanto”, sub bagheta părintelui Camară Daniel, au interpretat “Pui de lei”, “Pe-al nostru steag” și “Frați români”, înălțându-ne sufletele.

Spectacolul a fost dinamizat prin prezența ansamblului “Doina Sărmașului”, avându-l că instructor pe domnul Florin Soutean. Talentații dansatori au prezentat o suita de dansuri populare, ca în final, să joace “Hora Unirii”, alături de cei prezenți în sală. Domnul primar, ing. Ioan Mocean, a apreciat manifestările culturale organizate atât de 15 Ianuarie, Ziua Culturii Naționale și a poetului național, cât și cele prilejuite de “Mica Unire”, felicitând elevii și cadrele didactice care i-au îndrumat.

În același timp a transmis celor prezenți, elevi, profesori și părinți, mesajul de „UNIRE și UNITATE” pentru că numai în acest mod, școala și comunitatea Sărmășeană, vor fi puternice și vor constitui un pol de creștere economico-social în zona Câmpiei.

Prof. Rozalia BRÂNDAŞ

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Mondială a Poeziei, prilej de întâlniri literare și muzicale la BJ Mureș

Distribuie Începând cu anul 1999, poezia a primit o zi a ei fiind celebrată în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.