2 tone de PET-uri confiscate de polițiștii locali Social
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 419 Vizualizări

2 tone de PET-uri confiscate de polițiștii locali

DSC_6414

Ca urmare a activităților descurajatoare a polițiștilor locali, în teorie, în viitorul apropiat, orașul Târgu-Mureș ar trebui să scape definitiv de cei care umblă pe platformele gospodărești și răscolesc tomberoanele înainte să vină gunoierii, umplându-și sacii cu PET-uri. Aproximativ 2 tone de PET-uri au fost confiscate pe tot parcursul anului 2015 de către Poliția Locală Târgu-Mureș, iar miercuri, 27 ianuarie, au fost predate unei societăți comerciale care se ocupă cu reciclarea materialelor plastice.

Potrivit informaţiilor furnizate de Valentin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş, colectarea ilegală este o contravenție, nu respectă actul normativ Hotărârii Consiliului Local 20/2008 și produce efecte colaterale, inclusiv răspândirea unor boli sau viruși, deoarece cei care intră în contact cu aceste ,,gunoaie“ nu respectă nici o regulă de igienă. Mai mult decât atât, în urma lor rămân aruncate deșeuri, fiind distruse igluurile specializate pentru selectarea selectivă. Amenzile pentru reciclarea ilegală sunt cuprinse între 100-500 de lei, dar de cele mai multe ori, cei în cauză nu au bani să plătească și nici bunuri care să le fie confiscate.

Potrivit celor declarate de Dan Şandor, reprezentant al firmei SC Professional Recycle SRL, achiziționarea PET-urilor se face în funcție de culori, cele transparente fiind mai scumpe, în jur de 1,20 lei pe kilogram, iar cele colorate, 0,30 de bani. Banii obținuți după valorificarea PET-urilor vor intra în bugetul Primăriei municipiului Târgu-Mureș.

Problema deşeurilor a devenit deosebit de importantă odată cu armonizarea legislaţiei din România cu cea din Uniunea Europeană, iar Poliția Locală va interveni și în viitor pentru prevenirea colectării ilegale la nivelul municipiului.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE