Home / Cultură / Leontina Pop, aproape de sufletul reghinenilor

Leontina Pop, aproape de sufletul reghinenilor

DSC_2828Printre oaspeții de suflet ai spectacolului dedicat Unirii Principatelor de la reghin s-a numărat și solista de muzică populară Leontina Pop, revenită pe meleaguri reghinene alături de colegii din Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureșul” din Târgu-Mureș. Hodăceancă de loc, artista nu și-a tradat nici de această dată dragostea pentru folclor, pentru cântecul popular, pentru publicul care o ascultă și îndrăgește de peste trei decenii. ”Până mă voi duce din această lume, cum spun deseori în cântecele mele, până voi fi pe acest pământ, am să joc și am să cânt. Pentru mine cântecul și jocul este mângăierea sufletului, cântecul este leacul sufletului. Sper din tot sufletul, pentru cei care mă ascultă de peste 37 de ani, să am putere să merg mai departe. Publicul, spectatorii care m-au lăsat să intru în casa lor, în sufletul lor, m-au făcut să fiu și mai tare, m-au încurajat, m-au răsplătit cu aplauze, cu felicitări, cu flori, pentru că îmi sunt dragi la suflet”, a precizat solista Leontina Pop.

Nu mă dau și nu mă dau, până pot și până vreau”

Ziua Unirii Mici a prilejuit revenirea în mijlocul publicului reghinean a solistei Leontina Pop, prilej de un nou moment de suflet cu rădăcini adânci pe Valea Gurghiului, locul de suflet al artistei. ”Fiind o zi importantă a României, 24 ianuarie, Unirea Principatelor, spun tuturor La Mulți Ani, veniți la spectacolele noastre pentru că este cel mai minunat dar. Cum am spus și pe ultimul meu album ”Gurghiule, râu de munte”, dacă fiecare din noi venim la spectacole cu gând bun, plecăm acasă cu același gând bun, prin cântec și joc suntem mai buni. Mulțumesc Primăriei și Consiliului Local Reghin pentru că Ansamblul ”Mureșul” este din nou prezent la Reghin pentru a oferi publicului cele mai frumoase cântece și dansuri populare. Am venit la Reghin cu un buchet de pe Valea Gurghiului, iar la final am adus un cântec patriotic ”Foaie verde foi de cimbru, măi române să fi mândru”. Mulțumesc pentru primirea extraordinară, mulțumesc publicului care de peste 37 de ani este alături de mine, și nu mă las și nu mă las, moare lumea de necaz, nu mă dau și nu mă dau, până pot și până vreau”, a subliniat Leontina Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Filarmonica de Stat în concert pe terasa Shopping City

Cu ocazia zilei Imnului Național al României, Filarmonica de Stat din Târgu Mureș vă invită …