Liceul de Artă, lider la proiecte, Electromureșul – la sume atrase Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 193 Vizualizări

Liceul de Artă, lider la proiecte, Electromureșul – la sume atrase

1-4 Orchestra Liceului de Arta_site

Sumele pentru instituțiile de învățământ care au depus proiecte pentru a fi finanțate din bugetul local târgumureșean vor fi aprobate în ședința Consiliului Local din 28 ianuarie în regim de urgență. Cele mai multe proiecte depuse aparțin Liceului Vocațional de Artă și Liceului Tehnologic Electromureș. Cele 14 proiecte vor beneficia de o sumă de 60.199 de lei.

 

Comisia de jurizare a punctat, în 21 ianuarie, 16 proiecte depuse de școlile târgumureșene, iar în urma notării 14 proiecte vor primi și finanțare. Proiectul Liceului Tehnologic Traian Vuia a fost respins pentru că acesta nu a respectat procedura de depunere a acestuia, iar proiectul Liceului Vocaţional “Mihai Eminescu” care solicitase o sumă de bani pentru sărbătoarea școlii, deși eligibil, nu va beneficia de finanțare deoarece evenimentul s-a desfășurat înainte de aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului. Banii vor fi alocați pentru organizarea zilelor unităților de învățământ, pentru organizarea unor concursuri școlare – altele decât olimpiadele școlare – și pentru schimburi de experiență cu instituții similare din străinătate.
Lider după numărul de proiecte depuse este Liceul Vocațional de Artă care a înaintat administrației publice locale trei dosare. Cea mai mare sumă, 3325 de lei, va fi alocată pentru organizarea în luna martie – mai a ediției a doua a Concursului interșcolar “Simbol şi tradiţie”. Pentru acest proiect, conducerea liceului a solicitat 4750 de lei din valoarea totală de 7000 de lei. Liceul de Artă va mai primi, în urma jurizării și conform punctajului, 2800 de lei pentru susținerea celei de-a șasea ediții a Concursului interşcolar “Tineri pianişti”, care se va desfășura în perioada februarie – iunie, și 270 de lei pentru organizarea Concursului interşcolar “Salvarea valorilor pierdute în regimul comunist”.
Pe locul al doilea, după numărul de proiecte se clasează Liceul Tehnologic Electromureș, care reușește să atragă însă cea mai mare sumă alocată la acest concurs de proiecte unei școli târgumureșene. Instituția de învățământ va primi astfel 11.342 de lei pentru organizarea Concursului Internațional de Electrotehnică în luna aprilie, respectiv alți 11.294,15 de lei pentru deplasarea în luna februarie – martie în Italia, pentru un schimb de experiență cu Instituto Instruzione Superiore “N. Moccia”.
Vor mai beneficia de finanțare Liceul Tehnologic “Gheorghe Şincai” care va aniversa 40 de ani de la înfiinţare în aprilie (4.372,38 de lei), Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu” care va sărbători Zilele liceului în luna februarie – martie (1550 de lei), Liceul Vocaţional Reformat care va organiza, în luna mai, Concursul Naţional de lingvistică (4514 lei), Liceul Teologic Romano-Catolic pentru susținerea Concursului interjudeţean de creativitate religioasă – ed. a VIII-a ce va avea loc în aprilie (9090 lei), Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 10 pentru sprijinirea Concursului judeţean “Oraşul în mîini de copii” (400 lei), Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.1 care va găzdui tradiționalul Concurs naţional “Descopăr frumosul din mine” (3146 lei), Şcoala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” care va marca anul Coșbuc (n.a 150 de la nașterea scriitorului) printr-un concurs interşcolar (210 lei), Liceul Teoretic “Bolyai Farkas” care va continua tradiția de a organiza concursul interșcolar “Teleki Samuel”, ed. a X-a (3419 lei), și Şcoala Gimnazială “Friedrich Schiller care a solicitat 4963 de lei și va primi 4466 de lei pentru susținerea schimbului de experienţă cu şcolile din Vilseck şi Freihung.
Valoarea totală a proiectelor este de 156.799 de lei, școlile au solicitat suma de 80.521 de lei, iar în urma jurizării, acestea vor primi 60.199 de lei.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE