„Papioane şi fundiţe blondy”, create de Mihaela Hălmăgean Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1056 Vizualizări

„Papioane şi fundiţe blondy”, create de Mihaela Hălmăgean

1„Întotdeauna când faci ceva cu plăcere, iese bine”, îşi începe povestea Mihaela Hălmăgean, o antreprenoare din Târgu-Mureş care în urmă cu şase ani lansa ”Papioane şi fundiţe blondy”, denumire care în timp a devenit un adevărat brand pe piaţa handmade din România.
Povestea business-ului îşi are rădăcinile în copilărie, când actuala meşteşugară îşi petrecea ore în şir transformând, cu ac şi aţă, diverse materiale în produse de artizanat în toată regula. „Pasiunea pentru lucru manual o am de când eram mică. Coseam etamină, croşetam. Aşa am crescut, cu acul şi aţa în mână. Înainte de a demara afacerea mă ocupam cu comerţul de accesorii pentru femei. Am făcut la un moment dat şi produse din mărgele şi mi-am spus că trebuie să fac ceva ce nu mai face nimeni. Astfel, în urmă cu şase ani am început să fac papioane. Aveam o bucată de material şi doream să văd ce se poate face cu ea. Când am văzut că am reuşit şi au ieşit produse frumoase, am continuat. În timp, am început să fac şi fundiţe pentru fete şi alte accesorii pentru fetiţe, pentru evenimente organizate la şcoală şi la grădiniţă. Folosesc ac, aţă, satin, organza şi silicon. De asemenea, de aproximativ doi ani m-am specializat şi în confecţionarea de lumânări de botez, pahare de nuntă, periniţe pentru verighetă şi alte asemenea accesorii. Mi se cereau papioane la nunţi şi clienţii mă întrebau de ce nu fac şi altceva în afară de papioane”, explică Mihaela Hălmăgean.
2
4 lei, preţul unui papion clasic
Fiind realizate cu multă migală şi pasiune, dar şi cu originalitate şi simţ estetic deosebit, produsele cu marca „Papioane şi fundiţe blondy” au avut de la început succes pe piaţă. „Am început să le vând şi când am văzut că lumea apreciază combinaţiile pe care le fac am început să particip şi la diverse târguri. Afacerea merge şi deja de şase ani mă întreţin din această activitate”, afirmă meşteşugara. „Cele mai căutate papioane sunt cele de culoare roşie, albastră, belumarin şi negru. Desigur, fac papioane în toate culorile. Preţul unui papion obişnuit este de 4 lei. Peste 4 lei nu am papioane. Produsele se vând la bucată sau la pachet, pentru diverse evenimente cum ar fi festivităţi sau serbări şcolare. Aveam odată o bucată de material care a costat 3 lei şi mi-am zis „Hai să vedem ce pot face din ea.” Astfel, am scos 220 de lei din materialul de 3 lei, dar am muncit o zi întreagă pentru asta. Investiţiile sunt mici, în această activitatea cea mai importantă este manopera. Ea e cea mai valoroasă”, adaugă Mihaela Hălmăgean.
Activitate „zi-lumină”
O zi obişnuită de muncă se desfăşoară de multe ori… noaptea, perioadă considerată ideală pentru punerea ideilor în aplicare. Ulterior, produsele gândite şi confecţionate noaptea sunt scoase la vânzare, în incinta Centrului Comercial „Transilvania” din Târgu-Mureş. „Îmi place foarte să lucrez noaptea. În liniştea nopţii. Satisfacţia muncii mele e legată în primul rând de reacţia cienţilor. Mă simt bine atunci când văd că produsele sunt apreciate de clienţi. Recunosc, primele papioane nu arătau cum arată cele de acum. Am evoluat mult în aceşti şase ani. M-am perfecţionat pe parcurs. Pun mare accent pe originalitate, nu copiez pe nimeni şi de la nimeni. Fac doar ce am în minte la momentul respectiv. Produsele sunt disponibile zilnic, la Centrul Comercial „Transilvania” de pe strada Depozitelor din Târgu-Mureş. Periodic particip şi la târguri, la Mureş Mall, Auchan City şi Promenada Mall”, afirmă realizatoarea de papioane şi fundiţe.
3
Greutăţi şi satisfacţii
Ca orice business autohton, nici comerţul cu papioane şi fundiţe nu e ocolit de greutăţi. Din fericire, spune antreprenoarea, şi satisfacţiile sunt pe măsură. „Rezist la preţuri de 4 lei, ceea ce nu e deloc uşor. Dacă îţi place ceea ce faci, atunci afacerea rentează. Sunt perioade în care vinzi mai puţin şi perioade în care ai vânzări mai mari. Depinde şi de sezon. În lunile de vară când sunt nunţi am multe comenzi, e o perioadă foarte aglomerată din acest punct de vedere. Comenzile vin din judeţul Mureş, dar şi din alte zone ale ţării având în vedere că pot fi găsită şi pe Facebook. Concurenţa e în zonă, încearcă să copieze dar nu prea reuşeşte. Stilul meu e unic, cel puţin la nivelul judeţului Mureş”, conchide fondatoarea brandului „Papioane şi fundiţe blondy”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE