Peste 2.200 de cetăţeni străini sunt înregistraţi în Mureş. De unde provin cei mai mulți Social
  • admin
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Peste 2.200 de cetăţeni străini sunt înregistraţi în Mureş. De unde provin cei mai mulți

11127-660x437Serviciul pentru Imigrări al judeţului Mureş din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări şi-a evaluat activitatea desfăşurată în anul 2015, pe raza de competenţă.

Astfel, la sfârşitul anului 2015, în evidenţele Serviciului Imigrări Mureş se aflau înregistraţi un număr de 2236 cetăţeni din state terţe şi cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, proveniţi din 84 de ţări ale lumii. Faţă de anul 2014 se constată o creştere cu 4% a numărului de cetăţeni străini din judeţ.

Cei mai mulţi cetăţeni străini aflaţi în judeţul Mureş, provin din: Italia 394, Ungaria 344, Germania 261, Suedia 166, Republica Moldova 141, Turcia 133 şi Olanda 106.

În ceea ce priveşte admisia în România, în anul 2015 au fost depuse 29 cereri pentru avizarea invitaţiilor, 16 în scop de vizită şi 13 în scop de afaceri, dintre care 25 au fost avizate pozitiv iar 4 cereri au fost respinse.

Potrivit competenţelor, în anul 2015 au fost primite 71 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare lucrătorilor angajaţi în muncă sau detaşaţi, dintre care 64 au fost soluţionate favorabil întrucât au fost îndeplinite condiţiile legale.

În perioada analizată, au fost primite la ghişeul serviciului 867 cereri prin care s-a solicitat prelungirea dreptului de şedere temporară sau pe termen lung, înregistrarea rezidenţei temporare sau aprobarea rezidenţei permanente în România, schimbare reşedinţă, cereri de reîntregire a familiei, invitarea în România a unor cetăţeni din ţări cu potenţial migrator, obţinerea de avize de angajare/detaşare etc. Ca urmare, au fost emise 807 documente care atestă rezidenţa temporară sau permanentă a cetăţenilor străini pe raza judeţului Mureş.

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a străinilor, în anul 2015 lucrătorii Serviciului pentru Imigrări Mureş au depistat cu şedere ilegală un număr de 24 cetăţeni străini, dintre care 15 au fost puşi în legalitate prin prelungirea dreptului de şedere, iar 9 au fost îndepărtaţi de pe teritoriul României prin emiterea unor decizii de returnare. Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional pentru nereguli constatate la regimul juridic aplicabil străinilor, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 9200,00 lei.

De asemenea, în evidenţele serviciului figurează un număr de 27 străini faţă de care s-a început urmărirea penală pentru infracţiuni comise, în special, pe linie de circulaţie şi în domeniul economic.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE