Home / Business / Approd, portalul care te ajută să-ţi faci firmă de acasă

Approd, portalul care te ajută să-ţi faci firmă de acasă

1Patru tineri clujeni coordonaţi de reghineanul Raul Pop au lansat portalul Approd, prin intermediul căreia internauţii care doresc să pună bazele sau să desfiinţeze un PFA sau o Întreprindere Individuală îşi pot întocmi dosarul, gratuit, în maxim 5 minute, accesând site-ul www.approd.ro. Amănunte de la inedita platformă online devenită funcţională din ianuarie 2016 am aflat de la Raul Pop, antreprenor pasionat de Inteligenţă Artificială, business şi antreprenoriat.
Reporter: De unde v-a venit ideea de a înfiinţa approd.ro?
Raul Pop: Am încercat să ne înfiinţăm PFA şi ne-am dat seama rapid că sistemul este prea complicat şi durează mult să îţi dai seama ce ai de făcut şi pe lângă asta îţi scrii datele repetitiv în diverse formulare. Aşa că am realizat că s-ar putea automatiza mare pare din proces şi ar încuraja multe persoane să îşi facă firmă. Pe lângă asta sunt unele ţări în care poţi să îţi faci actele uşor online.
Rep.: Ce avantaje au utilizatorii site-ului?
R.P.: Utilizatorii site-ului au parte de îndrumare la fiecare pas. Am împărţit procesul de completare de formulare în paşi uşor de urmat de orice persoană. Eşti ghidat prin toate etapele creării unui PFA, ai un grup de consultanţă pe Facebook pentru orice nelămurire, în care îţi vor răspunde experţii Approd şi în 5 minute ai în mână dosarul necesar pentru crearea unui PFA. Momentan serviciile sunt gratuite, iar la noi nu vei completa niciodată aceleaşi informaţii de două ori. Când vom adăuga alte formulare le vei putea obţine cu un click.
Rep.: Care e gama serviciilor pe care le oferiţi?
R.P.: Momentan, serviciile oferite de noi sunt înfiinţare/ desfiinţare PFA şi Întreprindere Individuală şi grup de consultanţă gratuită pe parcursul procesului.
Rep.: Ce urmează în viitor?
R.P.: Vrem să colaborăm cu utilizatorii şi să adăugăm formularele pe care aceştia le completează cel mai des. Aşteptăm cu mare interes momentul când instituţiile statului ne vor oferi oportunitatea de a colabora şi de a automatiza 100% procesul, astfel încât birocraţia să nu mai fie un chin. Direcţiile în care ne gândim să dezvoltăm Approd în contiunare sunt: servicii – de exemplu un calendar al obligaţiilor fiscale, consultanţă pentru înfiinţare de SRL şi alte activităţi complexe şi completare automată de alte formulare.
2
Programator freelancer de aplicaţii mobile iOS
Originar din Reghin, în vârstă de 25 de ani, Raul Pop a terminat un masterat în Inginerie Software la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca şi în prezent este programator freelancer de aplicaţii mobile iOS. „Sunt pasionat de Inteligenţă Artificială, lucrarea mea de dizertaţie având o temă din acest domeniu. Pe lângă asta sunt pasionat de business şi antreprenoriat. În proiect sunt implicate încă trei persoane: Alin Vlasin – programator pe partea de interfaţă, Mihai Negrean – programator pe partea de server şi Paul Atasiei – designer grafic. Ei mi-au fost colegi, Alin şi Mihai de facultate şi Paul de liceu. Ideea site-ului ne-a venit acum şase luni, iar în ianuarie 2016 l-am pornit”, a declarat antreprenorul Raul Pop.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

REPORTAJ. Lada de zestre fără de care fetele nu se măritau, reînviată de dulgherul Petruț Chirteș

Unul dintre puţinii dulgheri care mai există pe Valea Gurghiului, Petruţ Chirteş zis ‘Mlaştina’, din …