VIDEO: BC Mureș pierde dramatic restanța cu Steaua, în prelungiri BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 124 Vizualizări

VIDEO: BC Mureș pierde dramatic restanța cu Steaua, în prelungiri

bc muresÎn ultima restanță a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputată miercuri seara în Sala Sporturilor din Târgu-Mureș, partidă din cadrul etapei a VI-a, Steaua CSM Eximbank București și-a luat revanșa pentru înfrângerea din urmă cu patru zile de la București. Oaspeții au învins BC Mureș Târgu-Mureș cu 97-94 (25-24, 13-23, 29-19, 19-20, 11-8), după un joc dramatic, cu prelungiri și numeroase shimbări la conducere pe tabela de marcaj. Cele două echipe și-au adjudecat câte un sfert la limită și câte unul la 10 puncte diferență. A fost un joc deosebit de echilibrat, care a necesitat prelungiri, mureșenii fiind totuși cei care au avut prima șansă pentru a obține victoria, atât la finalul timpului regulamentar, cât și la finalul reprizei suplimentare. Steaua a deschis scorul cu două coșuri ale lui Nicoară și Malesevic, dar cel lui Barro și două reușite de 3 puncte ale lui Mohammed au dus scorul la 8-4. Barac și-a readus echipa la conducere la jumătatea primului sfert, la 14-13. Până la finalul primului act mureșenii au mai condus doar la 24-23, însă coșul lui Nicoară a stabilit scorul primului act. Sfertul doi a fost unul foarte bun pentru mureșeni. După un început echilibrat, aceștia s-au desprins chiar la 11 puncte în ultimul minut dinaintea pauzei (47-36), ultimul coș fiind realizat din nou de bucureșteni, prin Marinovic.

 

Victorie scăpată printre degete
La reluare același Nicoară a dat tonul reușitelor steliștilor, care au refăcut rapid handicapul. După mai puțin de trei minute de joc avantajul s-a redus la doar un coș și oaspeții au reușit să treacă din nou la conducere la jumătatea sfertului (54-53). Mohammed și-a readus echipa în avantaj, dar mureșenii au mai reușit acest lucru doar spre finalul sfertului trei, prin Ivanovic, la 64-63 și tot el a transformat cele două libere care au stabilit scorul înaintea ultimei pauze, la 66-67. Cu avantaj minim de partea bucureștenilor, se anunța un final incendiar. Pe parcursul ultimului act, ambele echipe au avut avantaj pe tabelă, dar niciuna nu a reușit desprinderea. La intrarea în ultimul minut, BC Mureș conducea cu 86-83 și a avut posesia. Eroul ultimelor două meciuri, Martinic a ratat însă o aruncare ce putea fi decisivă și Amis a restabilit egalitatea cu o liberă și încă un coș înscris cu 11 secunde rămase de joc. În acestea, atât mureșenii, cât și oaspeții au ratat aruncările care puteau decide soarta partidei, dar oaspeții cu o aruncare „la disperare”, din jumătatea proprie.

 

Au lipsit execuțiile „providențiale”
Au urmat prelungirile. Primii care au înscris au fost mureșenii, prin Jurevicius, dar Amis și-a readus echipa în avantaj. Până la intrarea în penultimul minut doar Jurevicius reușise să înscrie pentru „tigri”, care aveau avantaj de 3 puncte, cu cele două libere înscrise atunci de Mohammed. Marinovic a ratat de la distanță, Martinic a recuperat pentru gazde, dar a ratat aruncarea ce putea mări avantajul. Amis, urmat de Barac au înscris câte 2 puncte și Steaua a preluat din nou conducerea când mai era o jumătate de minut de joc. Mohammed a ratat și el aruncarea la 10 secunde rămase și Barro l-a falutat pe Malesevic. Stelistul a transformat ambele aruncări și ultima tentativă de a egala a eșuat la aruncarea de la distanță a lui Barro. Steaua a obținut după o serie de patru înfrângeri o victorie care le menține șansele de a ocupa un loc care să le asigure participarea în play-off.
BC Mureș a trecut totuși pe prima poziție a clasamentului, dar au un joc mai mult disputat față de CSM Oradea și U BT Cluj, ambele cu o înfrângere mai puțin decât mureșenii. Echipa lui Audrius Prakuraitis întâlnește în etapa viitoare, sâmbătă, 30 ianuarie, de la ora 18.00, tot pe teren propriu, formația BCM U Pitești, după care vor sta o etapă, partida din etapa viitoare, la Energia Târgu Jiu fiind deja disputată.
Marcatori:
BC Mureș: Mohammed 31 (4×3), Jurevicius 19 (4), Barro 14, Gajovic 8 (2), Martinic 7 (1), Fraseniuc 7 (1), Ivanovic 6, Lazar 2.
Steaua CSM: Malesevic 29 (2), Nicoară 20, Amis IV 18 (2), Marinovic 14 (1), Barac 12 (1), Galdikas 2, Paul Mihail 2.

Declarația jucătorului BC Mureș Mareks Jurevicus.

 

Declarația antrenorului BC Mureș, Audrius Prakuraitis.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE