Home / Administratie / Prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze în România!

Prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze în România!

tribunal

După aproape 8 ore de audieri și deliberări, judecătorul Emanuela Hurdugaci de la Tribunalul Mureș a respins propunerea de arestare preventivă a lui Pantelimon Avram, directorul Sucursalei Tîrgu Mureș a Romgaz, a lui Ioan Ștefan, directorul tehnic, Emil Mincan, șeful Secției de Producție, și a lui Tiberiu Olaru, șeful Serviciului Proiectare. După 24 ore de la reținere, cei patru au fost liberi să plece spre casele lor, deși vor fi momentan sub control judiciar și nu își pot exercita funcțiile.
Hotărârea completului de judecată dată în camera de consiliu (n.a. cu ușile închise) a fost primită cu bucurie de familiile celor patru angajați ai Romgaz Tîrgu Mureș pe holurile Tribunalului Mureș. Dacă cele patru persoane din conducerea sucursalei nu au comentat hotărârea judecătorească, apărătorii Lucian Badiu și Vasile Costea au spus doar atât, pentru Zi de Zi: “prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze în România”.
Procurorul DNA Claudia Vinersar putea să conteste soluția dată de completul de judecată pe loc sau în 48 de ore.
Deși nu avem informații oficiale am înțeles din discuțiile pe care le-am auzit astăzi pe holuri că lucrarea incriminată s-a făcut la sesizarea operatorului care a reclamat scurgeri de gaze. Vom vedea în timp despre ce e vorba, în acest moment informațiile sunt puține, iar așa cum spune, inclusiv DNA, “punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

După trei deplasări la Tribunal, după ce am văzut membrii familiilor îngrijorați, fiice plânse și avocați realiști, am fost singurii prezenți acolo la această oră târzie.

Comunicatul DNA îl puteți lectura aici sau pe www.pna.ro
Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

25.000 de lei pentru 12 tone de balastru fără documente de însoțire

Polițiștii din Mureș, în baza unei acțiuni coordonate de Direcția de Investigare a Criminalității Economice, …