Home / Sport / Hajnal, coordonatorul proiectului „Ulița pentru toți”

Hajnal, coordonatorul proiectului „Ulița pentru toți”

Distribuie

DSC_0196Inițiativele lăudabile a mai multor federații sportive din România încep să dea roade. La fel cum se procedează în mai multe ramuri sportive, în urmă cu doi ani Federația Română de Fotbal a inițiat proiectul „Ulița pentru toți”. Aceasta are ca principal obiectiv depistarea tinerelor talente de la sate. Copiii din Zona Centru, unde sunt vizate șase județe sunt angrenați în diverse competiții, iar cei remarcați vor fi luați sub aripa ocrotitoare a celor responsabili.
„Este o acțiune inițiată în urmă cu doi ani de către Federația Română de Fotbal, care și-a propus să promoveze fotbalul, „sportul rege”, nu-i așa?, în rândurile celor mai mici. Acținunea se desfășoară în școli, la clasale 1-4, în special în mediul rural. Din păcate, în zilele noastre tot mai puțini copii fac sport și ne-am propus să venim în ajutorul profesorilor de sport din școli. Cu sprijinul Inspectoratului Școlar, organizăm activități pentru depistarea tinerelor talente, iar cei selectați vor intra în vizorul Federației, fiind monitorizați și sprijiniți. Așa cum am reușit înființarea Centrelor de Excelență pentru categoria de vârstă a celor născuți în 2000 la Târgu-Mureș și Timișoara, acum lucrăm să mărim numărul acestora și la alte categorii, următoarea fiind cea de 2001, la Deva și Bacău, dar fiind patriot local, mă interesează să promovăm copii din Mureș”, a specificat fostul internațional târgumureșean Hajnal Gyuszi, observator federal, responsabil cu dezvoltarea fotbalului juvenil în zona centrală a României.

Sprijin, monitorizare și îndrumare
Federația Română de Fotbal pune la dispoziție centrelor zonale materialele necesare și personal specializat în pregătirea celor mici, iar aceștia au sarcina de a-i îndruma, chiar spre alte discipline sportive, atunci când se constată că micii doritori de mișcare au înclinații spre alte sporturi. În județul Mureș au fost până în prezent constituite două centre comunale, în Râciu și Deda, unde se lucrează deja organizat, dar aria de selecție se va extinde și în alte zone. Tot în cadrul acestei acțiuni, chiar și copiii care practică deja fotbalul sunt urmăriți de către reprezentanții Federației. Așa s-a petrecut la recenta competiție Memorialul „Gheorghe Ene”, unde șase dintre micii jucători născuți în anul 2007 ai grupei de la ASA Târgu-Mureș pregătiți de Dorel Știan, clasați pe locul IV, au fost remarcați de către fostul internațional și se află în vizorul FRF. Aceștia sunt: Barbasi Marc, Luca Radu, Vitalis Andrei, Vitalis Răzvan, Haba Bogdan și Baciu Bogdan (foto-portarul și rândul de jos). Despre unii dintre aceștia vom auzi probabil peste câțiva ani.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.