O nouă dezbatere pe tema mutării Maternității din Sighișoara Sanatate
  • teodora.mindru
  • 2 comentarii
  • 271 Vizualizări

O nouă dezbatere pe tema mutării Maternității din Sighișoara

12646811_782620585203661_7882735603461986949_oSituația delicată în care se află secția de Obstetrică-Ginecologie şi Compartimentul Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal din Sighișoara, care are aviz de funcționare doar până în luna noiembrie a acestui an, i-a determinat pe reprezentanții Primăriei municipiului Sighișoara să mai organizeze luni, 8 februarie, de la ora 15,00, în Sala Mică, o dezbatere publică pe tema Proiectului de hotărâre privind însușirea și aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții: „Schimbare de destinație a imobilului Spitalului Municipal Sighișoara, str. Morii nr. 26”, proiect ce urmează a fi supus aprobării Consiliului Local.

Cu alte cuvinte, Maternitatea trebuie mutată cât mai repede, în condițiile în care sănătatea nou-născuților din Sighișoara și a mamelor este pusă în pericol. Surse din spital ne-au confirmat că secția funcționează în condiții greu de imaginat. O toaletă la 10-15 paciente, infiltrații de apă în pereți și subsol inundat, având în vedere că secția se află într-o clădire monument istoric. În România anului 2016, este greu de crezut că există mame care sunt nevoite să nască în astfel de condiții.

12633546_782620591870327_1455620877702933012_oCe spune conducerea spitalului
Managerul spitalului, dr. Aurelia Mașca, a subliniat necesitatea mutării Maternității, iar pasul doi ar fi mutarea secției Pediatrie alături de secția Obstetrică – Ginecologie și nou-născuți, tocmai pentru a da o mai bună calitate actului medical. „Sperăm că proiectul nostru cu mutarea Maternității să se realizeze, care este absolut necesară, având o clădire mai nouă, care nu este monument istoric și care se pretează la acest lucru, având o documentație de avizări lucrări de investiții, care ne permite să o reamenajăm practic și s-o refuncționalizăm de asemenea manieră încât să corespundă unei secții de Obstetrică – Ginecologie de secol 21. Sperăm să intrăm la rectificare bugetară cu acest proiect. Pe acest buget probabil nu vom mai putea intra. În pasul doi, ne gândim să mutăm și secția Pediatrie alături de secția Obstetrică – Ginecologie și nou-născuți, tocmai pentru a da o altă calitate și o mai bună calitate actului medical”, a declarat dr. Aurelia Mașca, managerul Spitalului Municipal din Sighișoara.

Ce soluții a găsit conducerea Primăriei
Viceprimarul municipiului Sighișoara, Ionel Gavrilă, a menționat că Maternitatea poate fi mutată în fosta Policlinică 1. „Au fost două proiecte de hotărâre privind mutarea Maternității în Policlinica municipală. De ce Policlinica municipală? Pentru că în acest moment, această clădire este nefuncțională, în sensul că nu se desfășoară activități acolo. După prezentarea de către arhitectul Velicu a materialului care dovedește că Maternitatea se poate muta într-adevăr acolo și după recompartimentările făcute, sigur că se pot aloca anumite sume de bani printr-o finanțare multianuală, în așa fel încât această Maternitate să fie transferată. Actuala Maternitate nu este funcțională. Mă gândesc la faptul că nu obținem sub nicio formă aviz de funcționare în toamnă pentru Maternitate. Noi am avut o dezbatere pe această temă, inclusiv cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică și ai Consiliului Județean Mureș, în scopul de a prezenta ceea ce vrem să facem. Conform aprecierii făcute de către domnul director al DSP Mureș, Adrian Mureșan, un spital nou nu se poate construi în Sighișoara din cauza distanțelor aeriene care nu permit acest lucru”, a declarat viceprimarul municipiului Sighișoara.
Potrivit acestuia, după dezbaterea publică, în ședința ordinară din februarie sau martie a Consiliului Local se dorește reintrodcerea acestui proiect de hotărâre în forma în care a fost prezentat în ședința de Consiliu Local din decembrie 2015. „Nu există nicio altă variantă decât varianta mutării Maternității în fosta clădire a Policlinicii 1. Mai mult decât atât, nu avem nicio altă variantă de finanțare în viitorul apropiat”, a mai precizat viceprimarul Ionel Gavrilă.

Se așteaptă sugestii, propuneri, opinii
Persoanele interesate, asociaţiile de afaceri, alte asociaţii legal constituite pot transmite propuneri, sugestii sau opinii asupra proiectului de hotărâre care se depun la Registratura instituției sau prin fax la numărul: 0265-771.264, respectiv la adresa de e-mail: primaria@sighisoara.org.ro până în data de 8 februarie, ora 10,00. Modalitatea de înscriere și luare a cuvântului se va face în ordinea în care au fost depuse propunerile, sugestiile sau opiniile asupra proiectului, iar timpul alocat luării cuvântului este de 5 minute pentru fiecare interlocutor. Proiectul de hotărâre privind însușirea și aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții pentru obiectivul de investiții: „Schimbare de destinație a imobilului Spitalului Municipal Sighișoara, str. Morii nr. 26”, este postat pe site-ul www.sighisoara.org.ro, respectiv pe panoul de afişaj de la intrarea în sediul instituţiei. Participarea la dezbaterea publică este deschisă tuturor celor interesaţi. Dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la cuvânt și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Bai indivizilor din Primaria Sighisoara !Voi vreti o intilnire publica sau o modalitate de a bifa ca ati mai rezolvat ceva?Pai o intilnire publica , din care sa rezulte opinii , propuneri , sugestii pertinente si concludente nu trebuie sa aibe loc stabilind” minute de exprimare”celor care vor veni,Daca vor veni!Pentru ca sint satui de minciunile voastre pina „peste cap”.Intilnirea trebuie sa fie constructiva.Opinientii trebuie ascultati.Daca nu se epuizeaza subiectul in ziua fixata ,trebuie discutata si a doua zi si a treia zi , pina cind se ajunge la o concluzie fezabila.Ce lege scrie ca trebuie organizata numai o singura intilnire cind e vorba de o chestiune VITALA pentru oras ?A doua zi , sau a treia zi , ar trebui ca actualii „destepti” din primarie sa organizeze o intilnire cu opinientii din oras LA FATA LOCULUI ,pentru ca oamenii sa aiba reprezentarea a ceea ce discuta si ce se vrea sa se faca.ACESTA ESTE UN ADEVARAT MANAGEMENT ADMINISTRATIV nu cel prin care li se stabilesc celor prezenti” minute” de vorbit.

  • Pe cind o intilnire publica in Sighisoara in care sa se discute „MUTAREA(SCHIMBAREA) INCOMPETENTILOR SI BARONILOR DIN PRIMARIE „?


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE