Vasile Boloş vrea transparenţă maximă la concursul de proiecte Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Vasile Boloş vrea transparenţă maximă la concursul de proiecte

111Preşedintele Comisiei social-culturale din cadrul Consiliului Judeţean Mureş, social-democratul Vasile Boloş, a propus joi, 28 ianuarie, conducerii instituţiei, ca listele ONG-urilor care vor fi declarate câştigătoare la concursul pentru obţinerea de finanţări nerambursabile din bugetul judeţului pentru proiecte de Cultură, Culte, Asistenţă socială şi Sport să fie făcute publice în presa scrisă.

661 de proiecte, finanţate în 2015

În alocuţiunea sa, rostită în contextul aprobării sumei de 2 milioane lei pentru finanţarea concursurilor de proiecte pentru domeniile Cultură, Culte, Sport şi Asistenţă Socială, din bugetul propriu al Judeţului Mureş pe anul 2016, Vasile Boloş a subliniat că se impune o popularizare mai bună a proiectelor câştigătoare, nu doar pe site-ul Consiliului Judeţean Mureş, www.cjmures.ro, ci şi în presa scrisă. „Această activitate de susţinere a proiectelor din cele patru domenii pe care le propun diferite unităţi care au dreptul prin lege să facă acest lucru presupune un volum mare de muncă din partea aparatului propriu al Consiliului Judeţean, respectiv al colaboratorilor şi s-a remarcat că votăm şi comisiile care vor face „judecata” acestor proiecte. Eu aş vrea să propun o chestiune pe care consider că este necesară. Aş dori să arătăm comunităţii mureşene de fapt ce am aprobat în final. Ştiu că se afişează pe site-ul Consiliului Judeţean, dar să plecăm de la premiza că încă gradul de acesibilitate al populaţiei la site nu este atât de mare pe diferite niveluri de vârstă. Nu comentez acest lucru. Şi chiar dacă există un oarecare cost pentru publicare, să dăm această posibilitate. Anul trecut, s-au aprobat 661 de proiecte în toate cele patru domenii. Cu un an înainte au fost 536, deci este un volum foarte mare. Cine parcurge această listă îşi dă seama de numărul mare de preocupări care există în judeţ pe cele patru domenii şi care de fapt implică participarea unui număr mare de cetăţeni, cărora zic eu că trebuie să le dăm sprijinul necesar şi care demonstrează un spirit civic dezvoltat pentru că aceste fundaţii, aceste entităţi lucrează în mod voluntar, lucrează penru binele semenilor lor şi acest act din partea Consiliului Judeţean este pe deplin justificat”, a afirmat Vasile Boloş.

Ciprian Dobre: „Le publicăm”

Propunerea preşedintelui Comisiei social-culturale a fost întâmpinată pozitiv de Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş. „Asta îi spuneam şi lui Paul (Paul Cosma, secretarul Consiliului Judeţean Mureş – n.r.) că nu am publicat niciodată în ziare beneficiarii şi titlul proiectului. Zicea că ies foarte multe pagini. Dar până la urmă, putem să o facem, nu e mai scump decât altceva, ca să zic aşa. Depinde la ce te raportezi. Sunt două-trei pagini de ziar, până la urmă. Le publicăm”, a afirmat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE