Home / BC Mures / BC Mureș învinge și se menține în frunte

BC Mureș învinge și se menține în frunte

Distribuie

bc muresÎn etapa a XVIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a învins sâmbătă seara, pe teren propriu, cu 85-73 (19-25, 23-16, 23-12, 20-20) formația BCM U Pitești. Partida a avut un debut echilibrat, cu o primă parte în care cele două echipe s-au aflat cu schimbul la conducere. Primul coș l-au înscris argeșenii, prin Pustozvonov, dar Mohammed a replicat imediat și mureșenii au preluat conducerea cu o aruncare suplimentară, după care tot Mohammed a reușit un coș de la distanță, care a dus scorul la 6-2. Echipa mureșeană părea stăpână pe joc, dar oaspeții au preluat conducerea prin Bobrov după nici patru minute de joc, iar la jumătatea primului sfert aveau 13-8. În vervă, Barro a fost cel care și-a menținut echipa aproape și la intrarea în ultimele două minute diferența era de doar un punct. Ultimul minut a aparținut argeșenilor, care au încheiat sfertul cu 6 puncte avans. Piteștenii au rezistat în actul secund până la jumătatea acestuia, dar rând pe rând, Mohammed, Frasenuic, Lazar și Gajovic au refăcut handicapul și ultimul și-a readus echipa în avantaj, la 32-31. Lovell Ross a fost cel care s-a opus ca elevii lui Audrius Prakuraitis să nu se desprindă pe tabelă. Martinic, apoi din nou Mohammed au făcut totuși ca echipa mureșeană să intre la pauza mare cu avantaj minim pe tabelă (42-41).

Mai determinați la reluare
De la vestiare a ieșit o echipă gazdă decisă să tranșeze o victorie fără noi emoții. Mureșenii au reușit după trei mkinute de joc să se desprindă la 10 puncte, iar „treița” lui Martinic a dus scorul la 63-48 la intrarea în ultimele 3 minute ale sfertului trei. Cel mai redutabil adversar s-a dovedit fostul pivot al „tigrilor”, Alexadar Mladenovic, dar BC Mureș a încheiat actul cu avantaj de 12 puncte. Victoria era încă departe. Cu un lot subțiat de accidentări, cu doar șapte jucători folosiți pe întreaga durată a meciului, gazdele au reușit totuși să reziste și la jumătatea ultimului sfert diferența era de 16 puncte (74-58). Piteștenii s-au străduit să revină, dar BC Mureș a rezistat și a obținut o victorie meritată, care îi menține până în etapa viitoare pe prima poziție, datorită jocului în plus disputat. Cu trei jocuri rămase din sezonul regulat, în runda cu numărul 19 BC Mureș va sta, având deja disputată partida programată pentru această etapă, iar formațiile care au înregistrat cu câte un eșec mai puțin, U BT Cluj și CSM Oradea pot trece în fața lor, în cazul în care obțin victorii la Pitești, respectiv Galați.
În meciul de sâmbătă au punctat:
BC Mureș: Mohammed 20 (1×3), Barro 18, Martinic 16 puncte (2×3), Gajovic 12, Fraseniuc 10 (2×3), Lazar 9. A mai jucat Jurevicius, iar pe bancă s-au mai aflat Barbasi, Țibârnă, Oprea, Jakab și Dani Popescu.
BCM U: Mladenovic 19, Pustosnozov 17 (1), Ross 14 (1), Lee 14 (4), Bobrov 7, Stamenkovic 2. Au mai evoluat Adrian Tudor, Stăncuț și Negruț.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.