Voleibalistele mureșene cedează pe propriile greșeli CSU Medicina CSŞ
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 121 Vizualizări

Voleibalistele mureșene cedează pe propriile greșeli

voleiÎn etapa a XIV-a a Diviziei A1 la volei feminin, a treia a returului, CSU Medicina CSȘ Târgu-Mureș a pierdut cu scorul de 3-0 (25-22, 25-18, 29-27) partida susținută în deplasare cu a doua clasată, CSM București. Partida a fost una deosebit de disputată, în ciuda scorului aparent categoric. În urma acestui eșec, mureșence vor ceda probabil locul 5 deținut până în prezent, cel puțin până la întâlnirea de sâmbătă, pe teren, cu Știința Bacău.

Debut echilibrat, cu urcușuri și coborâșuri
Antrenorii formației mureșene, Atanas Petrov și Ciprian Dârnescu au început jocul cu sextetul Nikoleta Perović, Roxana Iancu, Ivana Zburova, Olivera Medić, Samara Franchin și Sofia Medic, cu Andreea Ispas pe postul de libero. Meciul a debutat cu un serviciu în aut al bucureștencelor, dar două atacuri ratate ale mureșencelor le-au adus pe gazde în avantaj. S-a mers cap la cap, cu câte un punct de fiecare parte, primele care au reușit avantaj de două puncte, la 6-4 au fost gazdele, care s-au desprins apoi la 8-4 la primul time-out tehnic și Samara Franchin a fost înlocuită cu Ljiubica Kecman. După alte două puncte pentru CSM, s-a mers din nou cu câte un singur punct, după care mureșencele s-au apropiat la 13-11. La al doilea timp de odihnă echipa din București avea 16-13, după care a refăcut diferența de patru puncte, la 18-14, la o minge contestată de mureșence. Acestea s-au apropiat din nou la 18-16, dar gazdele au rezistat. La 21-18 Eliza Varga ia locul lui Zburova, dar mureșencele pierd foarte ușor un nou punct. La 23-20 intră și Andreea Petra, dar serviciul ei iese în aut și CSM încheie setul la 25-22, la un nou serviciu greșit, trimis de O. Medic.

Set pierdut pe propriile greșeli
Setul secund a început cu aceeași formulă de start, dar la 2-0 pentru ele, „medicinistele” ratează o bună șansă de 3-0. Se merge din nou cu câte un punct de fiecare parte, cu avantaj de partea mureșencelor și CSU Medicina are 8-7 la primul timp tehnic. Serviciile greșite anulează însă puncte foarte spectaculoase și muncite. În continuare, bucureștencele reușesc să preia conducerea și să se desprindă la 16-11 la al doilea timp, cu 6 puncte consecutive pierdute de CSU Medicina. Oaspetele se apropie din nou la doar două puncte, dar alte greșeli permit gazdelor să câștige setul la 25-18, cu o ultimă minge trimisă din nou în aut din serviciu.

Cel mai slab start a adus cel mai dinamic set
Parcă debusolate, elevele lui Atanas Petrov nu se regăsesc și setul trei începe cu un 4-0 în favoarea CSM-ului. Încercarea de revenire după acest final a fost repede anulată și gazdele au intrat la primul timp de odihnă cu 8-3. O relaxare prematură a bucureștencelor a echilibrat scorul, mureșencele refăcând la 9-8. După alte două puncte câștigate de gazde, jocul Medicinei începe să meargă tot mai exact. Mureșencele trec surprinzător în avantaj la 13-12 și reușesc chiar să se despindă la 16-13 la al doilea timp tehnic. Serviciile funcționează foarte bine, atacurile intră în teren, iar cele ale gazdelor sunt blocate și Medicina ajunge la 19-13. Se părea că tentativa de revenire a gazdelor va eșua la 24-20 pentru formația mureșeană. Nu a fost însă așa, deoarece parcă s-a produs un nou declick și CSM a reușit egalarea la 24. Jocul a continuat cu mingi foarte disputate, dar cu mingi de meci pentru gazde, care au reușit s-o valorifice pe a cincea și setul cel mai disputat s-a dovedit cel în care ambele echipe au avut pe rând avantaje care păreau decisive.
Partida din etapa viitoare, cu Știința Bacău va avea loc sâmbătă, 6 februarie, de la ora 14.00, în sala de sport a UMF din Târgu-Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE