Evenimente caritabile în sprijinul copiilor cu cancer Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Evenimente caritabile în sprijinul copiilor cu cancer

11825638_714155788716808_3413093796929683535_nLuna februarie este cu totul specială pentru Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”, care marchează printr-un nou proiect Ziua Mondială a Bolnavului cu Cancer, ce are loc mâine, 4 februarie, dar și Ziua Copiilor cu Cancer din data de 15 februarie. Reprezentanții asociației au demarat astfel campania „One Up”, de conștientizare a societății despre problematica copilului cu cancer, prilej cu care locuitorii județului Mureș sunt invitați să se implice și să sprijine activitățile ce se vor desfășura în perioada următoare.

Președintele Asociației „Împreună pentru copiii cu cancer”, Gabriela Farczádi, a transmis că primul eveniment va avea loc loc în data de 16 februarie, și anume seminarul caritabil „Parenting pentru sănătate”. Dr. Luminița Cherebețiu, educator prin metodologia de parenting „Positive discipline”, cu peste 15 ani de experiență ca trainer, dar mai ales părinte, va prezenta 27 de tehnici simple de parenting pentru copii sănătoși și părinți bucuroși. Participanții trebuie să știe că pe lângă faptul că pot beneficia în mod gratuit de aceste informații, ei pot ajuta copilașii care suferă de cancer. „În data de 16 februarie 2016, de la ora 17,30, la Hotelul Grand, sala Grand, va avea loc conferința „Parenting pentru sănătate”, 27 tehnici simple pentru copii sănătoși și părinți bucuroși, prezentat de către dr. Luminița Cherebețiu, trainer cu experiență de 15 ani, educator prin metodologia „Positive Discipline”. Evenimentul este organizat în parteneriat cu JCI Tîrgu Mureș”, a precizat Gabriela Farczádi.

Spectacol de balet în scop caritabil
O seară de balet și poveste va fi evenimentul major al campaniei „One Up”. Este vorba despre spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci”, iar prin intermediul acestuia, trupa de balet „Arabesque” și spectatorii vor susține Asociația „Împreună pentru copiii cu cancer”. „În data de 19 februarie 2016, de la ora 19,00, la Teatrul Național va avea loc spectacolul de balet „Spărgătorul de nuci”, prezentat de trupa de balet „Arabesque”, coregrafia Lia și Karol Kemendi. Ambele sunt evenimente caritabile în cadrul cărora se pot face donații pentru copiii cu cancer. Vor fi două seri destinate familiei la care invităm părinți, bunici, copii să petreacă timp de calitate împreună, să dobândească experiențe frumoase și să fie alături de cei mai puțin norocoși”, a mai spus Gabriela Farczádi.

Cum a început povestea asociației
Povestea asociației a început timid în anul 2007, când părinții unui copil supraviețuitor de cancer au decis că trebuie să înființeze o astfel de organizație. De la un an la altul, asociația a crescut, iar reprezentanții acesteia au reușit să dezvolte proiecte mai mici și mai mari în beneficiul copiilor bolnavi și al familiilor lor. Scopul principal al asociației este de a susține copiii diagnosticați cu leucemie și cancer. „Suntem Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer” din Tîrgu Mureş, o organizaţie cu caracter umanitar, nonprofit, apolitică şi nonguvernamentală. Scopul principal este ajutorarea copiilor bolnavi de cancer şi finanțarea/sponsorizarea Compartimentului de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Tîrgu Mureş, aici sunt trataţi copii din judeţul Mureş şi alte judeţe din ţară. În 4 februarie este Ziua Mondială a Bolnavilor de Cancer și în 15 februarie cea a Copiilor cu Cancer. Din acest motiv, în luna februarie asociația noastră va desfășura campania „One Up”, adică „Plus Unu”, idee inspirată din jocul Mario, când se primește încă o viață. În cadrul acestei campanii, vom avea diverse activități cu copiii bolnavi și familiile lor, precum și activități de informare și conștientizare a publicului despre această problematică și implicare în activități de strângere de fonduri”, a relatat Gabriela Farczádi.
Mureșenii care doresc să sprijine activitățile și proiectele asociației pot redirecționa 2% din impozitul pe venit. Detalii suplimentare pot găsi pe pagina de Facebook a asociației, la adresa de e-mail: asociatiaipcc@gmail.com sau la numerele de telefon: 0751-090.325 și 0751-013.711.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE