FOTO: „Crăiasa Zăpezii”, dragoste cu happy-end la „Ariel” Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 293 Vizualizări

FOTO: „Crăiasa Zăpezii”, dragoste cu happy-end la „Ariel”

1Teatrul pentru copii și tineret „Ariel” din Târgu-Mureş a găzduit sâmbătă, 30 ianuarie, premiera piesei „Crăiasa Zăpezii”, după Hans Christian Andersen, în limba română.

Inima de gheaţă, topită de iubire

Piesa ilustrează relația de prietenie dintre un băiat și o fată și sacrificiile pe care le face Gherda, personajul principal, pentru a-și salva prietenul din mrejele Crăiesei cu inima de gheață, care era de părere că frumusețea și iubirea sunt doar niște iluzii. Neînfricată și cu speranța în suflet, protagonista străbate un lung drum până la palatul de gheață unde Karl era ținut prizonier. ”Este un spectacol de sezon, mai ales ca se întâmplă în ținutul nordic, un basm al lui Andersen, arhicunoscut de copii cu un titlu foarte atractiv, cu o realizare, credem noi, deosebită pentru publicul mureșean, dar nu numai, pentru că sperăm cu acest spectacol să colindăm toată țara”, a afirmat Georgeta Lozincă, regizoarea spectacolului.

La întrebarea „ce emoții vreți să transmiteți publicului”, regizoarea a răspuns că cei mici vor avea mari emoții și vor fi uimiți când o vor vedea pe Crăiasă care este „o superbă”. „Este ea cu inima de gheață, este rea, dar în final, iubirea dintre Kay și Gherda va înmuia și sufletul rece al Crăiesei și îi va ajuta să se întoarcă acasă”, a subliniat Georgeta Lozincă.

Distribuţie de valoare

Din distribuția spectacolului fac parte talentații actori Andreea Ajtai, Melinda Adam, Alice Bratu, Cristi Bratu, Cornel Iordache, Mariana Iordache, Valentin Lozincă- Mandric, Iuliu Pop-Andrieş, Mioara Topor, Cristina Ungureanu, Moldovan Gheorghe, Somodi Sandor. Echipa spectacolului este completată de maestrul de lumini Szér Tibor, maestrul de sunet Simon Károly, scenografa Ildikó Lukácsy, iar muzica îi aparţine lui Zeno Apostolache Kiss. De asemenea, un impact deosebit asupra publicului l-au avut efectele speciale, muzica și decorul.

Prețul unui bilet este de 10 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Se pot achiziționa și abonamente pentru copii de 18 lei în care sunt incluse trei spectacole. Biletele se pot cumpăra la sediul cu jumătate de oră înainte de începerea spectacolului. Următoarele reprezentații ale piesei vor avea loc în luna februarie, în zilele de 14, 16, 19 şi 29, de la orele 9.30 şi 11.00.

[zizigallery id=1891]

Cornelia TAMAS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE