Peste 2700 de persoane au direcţionat procentul de 2% către Fundația Alpha Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 189 Vizualizări

Peste 2700 de persoane au direcţionat procentul de 2% către Fundația Alpha

IMG_8121

Dizabnet – Rețeaua furnizorilor de servicii pentru persoane cu dizabilități are o nouă pagină web, după cum au declarat reprezentanții Fundaţiei Transilvană Alpha, marți, 2 februarie, într-o conferință de presă. Construit inițial ca și blog, dizabnet.ro s-a transformat într-un website complex ce servește ca platformă de comunicare și resurse pentru organizațiile din domeniul dizabilității. Noul dizabnet.ro oferă acces mult mai ușor celor interesați la informații privind noutățile legislative, studii, publicații, baze de date utile, evenimente, oportunități de finanțare a diverselor proiecte sau cursuri de specialitate.

Noua pagină web www.dizabnet.ro a fost concepută pentru a facilita colaborarea între organizațiile neguvernamentale membre ale Dizabnet dar și pentru a oferi acces mai ușor la rețea ONG-urilor care doresc să dezvolte parteneriate și proiecte prin rețele de prestatori de servicii sociale.

Dizabnet.ro are și o secțiune de lobby și advocacy care va servi drept canal de popularizare și dezbatere a diverselor inițiative civice derulate de Rețeaua Dizabnet. Prin intermediul dizabnet.ro toți cei interesați de tematica diabilității vor putea avea acces la cele mai proaspete informații cu caracter local, național și european prin abonarea la newsletter.

Noul website a fost construit în colaborare cu compania Reea din Tîrgu-Mureș prin intermediul proiectului ”TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilități!” finanțat prin granturile SEE 2009–2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Redirecționarea a 2%, un real succes

Pe lângă specialiştii Fundaţiei Transilvană Alpha, la conferința de presă au luat parte doi invitați speciali, Clementina Neagu și Adrian Șandru, în calitate de reprezentanți ai grupului de părinți care au mobilizat sute de persoane pentru a direcționa 2% din impozitul pe venit către organizaţie. Campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, desfăşurată în anul 2015, a reprezentat un nou succes pentru Fundaţia Transilvană Alpha şi beneficiarii săi. Peste 2700 de persoane au direcţionat procentul de 2% din impozitul datorat statului către Fundaţie.

Gestul nobil s-a materializat în suma de 137.000 de lei, care a intrat în anul 2015 în conturile organizaţiei. Timp de aproape cinci luni, angajaţi ai Fundaţiei, beneficiari şi voluntari au făcut echipă în cadrul unui efort care a dus la cel mai bun rezultat înregistrat, până în prezent, de Fundaţia Transilvană Alpha în Campaniile 2%.

Peste 100 de beneficiari, anul trecut

Astfel, după creșterea spectaculoasă de 45% înregistrată în anul 2014, fondurile colectate au rămas pe un trend ascendent și în 2015. Datorită generozităţii comunităţii mureşene şi nu numai, Fundaţia Transilvană Alpha a putut să asigure susținerea intervenţiilor de specialitate atât în Centrul de zi Perseverența cât și în programul de terapie în regim ambulatoriu, potrivit informațiilor furnizate de Emil Sabău – specialist PR în cadrul Fundației. În total, de fondurile colectate în cadrul Campaniei 2% au beneficiat în cursul anului 2015 peste 100 de copii cu dizabilități.

Pe lângă intervenţiile de specialitate destinate copiilor cu dizabilităţi, Fundaţia Transilvană Alpha a folosit fondurile obţinute pentru a susţine parţial activităţile programului de intergrare socială şi pe piaţa muncii pentru tinerii şi adulţii cu dizabilităţi, în activitățile de educație timpurie şi a menţinut infrastructura organizaţională la nivelul cerinţelor adecvate unui standard ridicat de activitate.

Mesajul campaniei din 2015 a trecut cu mult granițele județului Mureș. Potrivit datelor furnizate de Agenția Județeană a Finanțelor Publice, formulare 2% au fost despuse în sprijinul Fundației și în județele Iași, Sibiu, Harghita, Covasna, Zalău, Brașov, Prahova, Alba și Cluj.

Distribuția sumelor în cadrul organizației

Suma totală de peste 137.000 de lei a fost distribuită către Centrul de zi Perseverența și Programul de Terapie în Regim Ambulator – 105.000 lei, Programul Atrium -14.000 lei și Programul Start – Educație timpurie – 11.000 lei și Investiții în infrastructura organizației – 12.000 lei.

La rezultatul de succes al campaniei au avut o contribuție importantă și numeroase companii din județul Mureș și nu numai, care au permis voluntarilor, beneficiarilor și reprezentanților Fundației Transilvană Alpha să informeze angajații în legătură cu posibilitatea direcționării a 2% din impozitul pe venit către organizație.

2016 – o nouă Campanie 2%

Rezultatele promiţătoare, datorate unui parteneriat viabil cu beneficiarii, voluntarii fundaţiei şi cu membrii comunităţii în ansamblu, reprezintă o motivaţie suplimentară pentru Fundaţia Transilvană Alpha în încercarea de a atrage şi mai multi susţinători ai programelor, în anul 2016.

Fundaţia Transilvană Alpha lansează un apel către toţi membrii comunităţii mureşene, şi nu numai, să asigure prin contribuţia 2%, posibilitatea continuării activităţilor organizaţiei, în beneficiul persoanelor vulnerabile. Data limită până la care formularele se pot depune la ghişeele administraţiilor financiare, sau încredinţa cu împuternicire atașată semnată angajaţilor şi voluntarilor Fundaţiei Alpha, este 25 mai 2016.

Începând din anul 2016 direcționarea a 2% din impozit către entități non-profit este posibilă și online. Cei care doresc să depună formularul 230 în format electronic trebuie mai întâi să se înregistreze în Spațiul Privat Virtual urmând întrucțiunile de pe website-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală – https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE