Home / Administratie / 22 de persoane, urmărite penal în dosarul “Mafia lemnului”

22 de persoane, urmărite penal în dosarul “Mafia lemnului”

Distribuie

111Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a anunţat joi, 4 februarie, că în urma celor 156 de percheziţii desfăşurate în urmă cu o zi în 24 de judeţe şi în Bucureşti, în cazul reţelei care vindea documente fictive de însoţire a materialului lemnos, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 22 de persoane, iar pentru şase dintre acestea s-a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează Agerpres. “Prin ordonanţa procurorului din data de 4 februarie 2016 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva a 22 de persoane pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi uz de fals. De asemenea, s-a reţinut şi săvârşirea infracţiunii de constituire de grup organizat relativ la patru persoane, întrucât acestea au acţionat în mod organizat, după o ierarhie bine stabilită, în vederea distribuirii de documente fictive către diverşi beneficiari. Un număr de opt persoane au fost reţinute, dintre care şase au fost prezentate, la data de 4 februarie, în faţa judecătorului pentru drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş, prezentat pe site-ul www.agerpres.ro.

Potrivit documentului, începând cu luna aprilie 2015, un grup format din patru persoane a început să distribuie în toată ţara mai multe avize de însoţire a materialului lemnos, “împreună cu facturile fiscale şi chitanţele fictive aferente, emise în numele unei societăţi de tip “fantomă”. Anchetatorii estimează că, în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, peste 300 de avize fictive de însoţire a materialului lemnos ar fi ajuns la peste 60 de persoane juridice de profil, pentru o cantitate totală de lemn de aproximativ 10.000 metri cubi.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.