Home / Cultură / Campionatul de improvizație – runda 91

Campionatul de improvizație – runda 91

Distribuie

111Cel mai longeviv spectacol din repertoriul actual al Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național Târgu-Mureș a avut o reprezentație jubiliară, în Sala Mare, marți seară, de la ora 19.00.

10.000 de spectatori

Campionatul de improvizație a reușit să strângă de la premiera din 15 aprilie 2009, aproximativ 10.000 de spectatori, atât în sălile Naționalului, cât și în deplasări. Fiecare seară în care se joacă aduce poante noi, faze noi; din public vin propuneri buclucașe, replici de un umor teribil, umor care se crează și funcționează perfect în relația de complicitate care se dezvoltă între sală și scenă. De aceea, majoritatea spectatorilor revin. La începutul reprezentației, Costin Găvază le-a cerut celor care au mai fost la spectacol să ridice mâna și, în Sala Mare, plină ochi, aproape toți eram cu mâinile sus.

Surprize…

În deschidere am avut ocazia să-i vedem la treabă pe o parte dintre componenții Trupei Guga Junior– trupa de elevi a Naționalului, care s-au descurcat admirabil. Apoi, pe scenă, cu excepția Elenei Purea, au fost prezenți toți actorii care au jucat până acum în Campionatul de improvizație. Din păcate, Dan Rădulescu a apărut doar la început, nefăcând propriu-zis parte din desfășurarea reprezentației din cauza unor probleme medicale. Au improvizat: Rareș Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Găvază, Ionela Nedelea, Mihaela Mihai, Ion Vântu, Georgiana Ghergu, Liviu Topuzu și Cristian Iorga. Sala a fost arhiplină, spectacolul a fost apreciat și toată lumea s-a simțit bine, însă cel mai mult m-a bucurat faptul că în sală au fost foarte mulți copii. S-au implicat – au fost cât se poate de guralivi – și, după, vorbeau despre ce văzuseră, „faza aia mi-a plăcut, faza aia, nu așa de mult”.

Spectacol de improvizație al Trupei Guga Junior

În curând îi vom putea urmări pe cei din Trupa Guga Junior în propriul spectacol de improvizație. Rareș Budileanu, cel care îi îndrumă pe elevi, ne-a anunțat că prima reprezentație va avea loc în luna martie.

Valentin COVACIU

 


De asemenea, verificati

Expoziția ”Mineralia” revine la Târgu Mureș

Distribuie Expoziția cu vânzare „Mineralia” revine la Târgu Mureș, în Piața Trandafirilor 11, în incinta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.