Home / Politic / Dorin Florea susţine alegerea primarilor din două tururi

Dorin Florea susţine alegerea primarilor din două tururi

Distribuie

111Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, care deţine şi funcţia de co-preşedinte al PNL Mureş, a declarat joi, 4 februarie, după semnarea protocolului de colaborare dintre PSD şi UNPR, că în aceste condiţii proiectul de lege promovat de liberali, referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin nu are nicio şansă pentru a fi adoptat, informează Agerpres. “La ei deocamdată e ce-i mai bine pentru ei. Nu au decât să-şi aleagă primari în patru tururi. De cinci ani spun: stop legea retrocedării. Păi unde mai apare circul la televizor? Pe de-o parte biserica te înşiră la moaşte, pe de altă parte te înşiră la coada lungă a corupţiei. Opreşte legile care generează corupţia!”, a afirmat Dorin Florea, citat de site-ul www.agerpres.ro.

De asemenea, Dorin Florea a mai afirmat că PNL nu trebuie doar să promoveze proiectul de lege referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, ci trebuie să depună eforturi pentru ca societatea şi ţara să-şi recâştige demnitatea. “Această ţară nu mai trebuie privită ca o ţară a hoţilor, a delatorilor, a borfaşilor, a ţiganilor, nu mai trebuie privită ca o ţară care nu poate să-şi rezolve problemele. Acesta este punctul meu de vedere. PNL trebuie să propună de urgenţă soluţii îndrăzneţe pentru a înlătura excepţiile şi a crea regulă. Dacă-i primarul din două tururi, mor cu ei de gât. Ceea ce susţin şi am susţinut din totdeauna. Am fost singular, şi pe vremea PDL-ului. Ceream două tururi, pentru că aşa e normal să fie, să te baţi care pe care. Întotdeauna valoarea nu iese decât dacă sita e cât mai deasă”, a subliniat Dorin Florea.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Claudiu Maior (PSD), venit de 540 lei/lună, doar din indemnizația de consilier local, în ultimii doi ani declarați

Distribuie Fostul viceprimar Claudiu Maior, în prezent consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș, a …

4 comentarii

  1. Chiar sigla PNL-ului…harag ascutit/pe fond galben m-a determina sa confund acet partid cu CLOSETUL OLTENESC-un par ascutit /pe fond galben.In orice caz,ALINA+BLAGA au reusit sa destructureze (desfiinteze) liberalismul din ROMANIA-mai repede decat comunistii dupa anii 1947.Deja se fac simulari ,si fara Basescu-noii liberali sunt sortiti esecului.Or sa dispara ca si taranistii de pe scena politica a ROMANIEI.

  2. Primare-sandramaua asta pnl-ist Miticista observi ca nici pe d-ta nu te mai vrea??!!Din ce se aude prin oras-din cladirea alaturata-DOBRE-te urmareste in permanenta cu Binoclul sa-ti vada miscarile si pana la inceperea oficiala a Campaniei electorale prin interpusi o sa-ti mai inventeze cateva Dosarele la DNA.Crezi ca a uitat cum prin 2006-2007 i-ai intors TIR-urile de pe INSULEI-unde voia sa faca o paranghelie cu marile realizari agricole ale acelor ani.??!!Viitorul in PNL-este sumbru,intunecos.Constructia PSD-UNPR-ALDE este de viitor pentru urmatorul deceniu si la TARGU-MURES.Romanii stii ca nu vor mai vota fostii PDL-isti din noul PNL?? Sansa de ne fi primar si dupa iunie 2016-este schimbarea corabiei.In orice caz-PNL-ul o sa fie izolat pe scena politica din cauza voturilor tuturor romanilor in acest an 2016.

  3. Foarte buna ideie are actualul primar,dar incepand cu 2020.Anul asta legea nu se mai modifica inainte cu 6 luni de scrutin,asa-i in toata Europa civilizata.In mai 2015 cand s-a votat legea in Parlament PNL-istii si-au spus prin voturi actualele prevederi ale legii electorale.Atunci era bine,acum brusc nu mai e buna legea.Normal,ca PDL-ul din PNL-face ca actualul PNL-sa fie scuipat de cetateni in toate zonele tarii.Gata,peste 4 ani tataieeeeeeeee.

  4. Are dreptate domn Florica!Perfecta dreptate!Dar de ce acum ?Paradigma asa e facuta ,ca tara asta sa fie condusa de incompetenti ,la care se pot adauga toate epitetele insirate de d-l primar.Din punctul meu de vedere, democratie e si cu un tur si cu doua.Chestiunea e de legitimitate.Una e ca un primar sa fie ales cu 1o% din alegatorii cu drept de vot care s-au prezentat la urne(din 50+1) si alta e sa te califici in turul doi si acolo sa iei un procent substantial si reprezerntativ,peste 50% din cei prezenti la urne sau ,mai bine-zis cele mai multe din voturi. Cit priveste consolidarea majoritatii din parlament ,ce sa-i faci.Esenta democratiei este asta:MAJORITATEA VOTEAZA SI MINORITATEA SE EXPRIMA,nea Floricaaaaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.